Disable Copy And Past

18 Eylül 2008 Perşembe

Cappuccinolu Pasta

Bu pastayı ortak yazarı olduğum http://kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/ adına birdemliksohbet Sevil'in düzenlediği "En Güzel Pasta Yarışması 2" ye katılmak için hazırladım.

Malzemeler :
Pandispanya İçin;
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı mısır veya buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya1 çay kaşığı tarçın

Arasına ;

Damla çikolata

Üzerine ;
1-2 su bardağı krema
120 gr. Bitter çikolata
Fındıklı çikolata
Şeker hamuru
Krem şanti

File fındık

Yapılışı :
Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpılır. Toz malzemeler birlikte elenir, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pandispanya soğuyunca iki kat olacak şekilde kesilir. Süt veya neskafe ile ıslatılır. Cappuccino Aromalı Crème Olé paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp pandispanyanın birinci katına yayılır. Damla çikolata serpilip, diğer katı üzerine kapatılır. Krema kaynatılır, içine parçalanan bitter çikolata atılarak eritilir. Ilınınca pastanın üzeri çikolata ile kaplanır. Fındıklı çikolata, krem şanti ve şeker hamurundan yapılan güllerle süslenir.

Afiyet olsun.

Orman Kebabı

Orman Kebabı

Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et
1 kase bezelye
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
1 adet soğan
sıvı yağ
tuz, kekik

Yapılışı :
Havuç kazınıp yıkanarak küp şeklinde doğranır. Bezelye ile birlikte diriliği gitmeyecek şekilde haşlanır. Etler sıvı yağ ile tencereye alınır. Et suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar tencereye eklenerek pembeleştirilir. Küp doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler eriyince isteğe göre biraz salça eklenebilir. Sıcak su eklenip tuzu ve kekiği ayarlanarak pişmeye bırakılır. Etler yumuşamaya başlayınca haşlanan havuç ve bezelye eklenir, bir süre daha pişirilir. Patates soyulup küp şeklinde doğranır, sıvı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır. Servis yapılırken tabağa önce kızarmış patatesler alınır, sonra üzerine yemekten bir kepçe dökülür.

Afiyet olsun.

Meksika Fasulyesi Salatası (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Malzemeler :
1 kutu Meksika fasulyesi konservesi
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
6-8 adet biberli kokteyl zeytin
1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
1/2 limonun suyu
zeytin yağı
tuz
1-2 diş sarımsak
Yapılışı :
Konserve fasulyenin suyu süzülür. Kıyılmış maydanoz ve piyazlık doğranmış kuru soğan eklenerek iyice harmanlanır. Salata tabağına marul yaprakları serilir. Üzerine fasulyeli salata yerleştirilir. Mısır taneleri ve kokteyl zeytin dilimleri ile süslenir. Limon suyu, zeytin yağı, tuz ve ezilmiş sarımsak bir kasede çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Mantarlı Renkli Biberler (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Mantarlı Renkli Biberler

Malzemeler :
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet sarı dolmalık biber
1 adet soğan
1 su bardağı rendelenmiş mantar
1 su bardağı beyaz peynir
½ su bardağı mısır
1 adet yumurta
karabiber
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
Biberler 5 dk. Sıcak suda bekletilir. İkiye bölünüp içi temizlenir. Soğan ince ince kıyılır. Rendelenmiş mantar, ezilmiş beyaz peynir ve mısır ile karıştırılır. Yumurta kırılıp karabiber eklenir. İyice karıştırılan harç biberlerin içine doldurulur. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Havuçlu Şehriye Çorbası (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Havuçlu Şehriye Çorbası

Malzemeler :
1 adet havuç
2-3 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
ince kıyılmış maydanoz
limon suyu
tuz
Yapılışı :
Tereyağı tencereye alınıp eritilir. Yemeklik doğranan soğanlar tereyağında pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı un serpilip biraz kavrulur. Rendelenmiş havuçlar eklenip biraz karıştırılır. Su ve et suyu eklenip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Çorba kaynayınca şehriyeler tencereye atılır, tuzu ayarlanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilip, limon suyu eklenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Ali Nazik (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Bu güzel patlıcan yemeği de hala devam eden"İftar Bereketi Etkinliği 2" için http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gidiyor. Kendisinde Ramazan bereketinde bir etkinlik diliyorum.

Ali Nazik

Malzemeler :
4 adet patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1-2 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Patlıcanlar ocakta közlenir. Kabukları soyularak limonlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domatesler de tencereye alınıp bir süre pişirilir. Salça eklenip tuzu ayarlanır. Limonlu suda bekletilen patlıcanlar ince kıyılır. Bir tencerede biraz sıvı yağla çevrilir, tuz eklenir. Biraz ılınınca patlıcanlar sarımsaklı yoğurtla karıştırılır, servis tabağına alınarak üzerine kıymalı sos dökülür. Kıyılmış sivri biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

17 Eylül 2008 Çarşamba

Tavuklu Paça Çorbası (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Tavuklu Paça Çorbası
Malzemeler :
1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu
1/2 limon suyu
4-5 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı margarin
tuz

Yapılışı :
2 çorba kaşığı margarin bir tencerede eritilir. İçine 2 yemek kaşığı un ilave edilerek hafifçe sararana dek kavrulur ve soğumaya bırakılır. Haşlanmış tavuk göğsü didiklenerek küçük parçalara ayrılır.5 su bardağı tavuk suyu ve tavuk etleri una eklenerek topaksız kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Çorbanın inmesine yakın ezilmiş sarımsak, tuz ve yarım limon suyu eklenir.1 çorba kaşığı margarin küçük bir tavada kızdırılır, içine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi eklenerek fazla yakmadan 1-2 kez çevrilip, çorbanın üzerine gezdirilir. Çorba maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kuzukulağı Salatası (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Salatamız "İftar Bereketi Etkinliği 2" için http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
arkadaşımıza gidiyor.
Kuzu Kulağı Salatası

Malzemeler :
1 demet kuzukulağı
1 avuç kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
2 diş ezilmiş sarımsak
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Yapılışı :
Yıkanan kuzukulağı elle iri parçalara bölünüp salata tabağına yerleştirilir. Üzerine zeytinyağında bekletilmiş kuru domatesler eklenir, iri çekilmiş cevizler serpiştirilir. Limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağı bir kasede çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun.

Püreli Beykoz Kebabı (İftar Bereketi Etkinliği 2)


Bu güzel patlıcan yemeğini hala devam eden"İftar Bereketi Etkinliği 2" için http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.

Püreli Beykoz Kebabı

Malzemeler:
4 adet patlıcan (Ben pazarda bulduğum minik patlıcanları kullandım.)
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
2 adet orta boy haşlanmış patates
½ su bardağı süt

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, bıçakla koparmadan derinlemesine bir çizik atılır. Tuzlu suda bekletilip yıkandıktan sonra kurulanır ve kızartılır. Kızaran patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Et tencereye alınır, kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavrulur. Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ eklenir. Yemeklik doğranan soğanlar etin üzerine ilave edilir, 2 dk. kavrulur. Küp doğranmış domatesler eklenip, domates eriyinceye kadar pişirilir. Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Patlıcanların kesilen yarıkları bir kaşık yardımıyla genişletilip etli karışım doldurulur. Haşlanan patatesler henüz sıcakken çatalla ezilir. Sıcak süt ve tuz ilave edilip iyice ezilerek püre kıvamına getirilir. Hazırlanan püre etli harcın üzerine yayılır, kaşar peyniri rendesi serpilir. Etlerin piştiği tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su eklenip karıştırılarak tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

16 Eylül 2008 Salı

Revani


Revani

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
4,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılış :
Toz şeker ve su 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Yumurtalar çukur bir kaba kırılıp toz şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür. Dilimlenerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır. Hindistan cevizi, fındık ya da cevizle süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.