Disable Copy And Past

11 Aralık 2015 Cuma

Kasımpatı Poğaça





Malzemeler :
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (42gr)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı (sarısı üzerine)
aldığı kadar un

İç malzeme ;
Beyaz peynir
Yapılışı :
Maya ılık sütle karıştırılıp eritilir. Sıvı yağ, kabartma tozu, tuz, şeker ve yumurta akları eklenip karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzeri örtülüp hamur iki katı oluncaya kadar ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir.  Mayalanan hamurdan bezeler kopartılıp unlanmış zeminde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır ve bir su bardağı yardımıyla daireler kesilir. Dairelerin ortasına peynir yerleştirilip ikiye katlanır. Hamurun iki ucu birleştirilip yapıştırılır ve yağlanmış kelepçeli yuvarlak kek kalıbına dairesel şekilde dizilir. Hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır.  Üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not: Ben yuvarlak kelepçeli kalıp için yarım ölçü yaptım, tam ölçü yapacaksanız 2 tane kelepçeli kalıp ya da daha büyük bir fırın kabı kullanabilirsiniz. İsteğe göre normal poğaça şekli de verilebilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://deryadaninciler.blogspot.com.tr/

2 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Ellerine saglik . ozlemisim blogdan tarif bakmayi :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok şık bir poaça olmuş,ellerinize sağlık..