Malzemeler :
125 gr. tereyağı ya da margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1/2 su bardağı iri kırılmış fındık
Yapılışı:
Tereyağı
küçük bir tavaya alınarak eritilir. Çikolata parçaları eklenip
eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Yumurtalar ve pudra
şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Soğumuş
çikolatalı karışım, sıvı yağ ve süt eklenip karıştırılır. Un, kakao, kabartma tozu
ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve tahta bir kaşıkla ya
da spatula ile karıştırılır, fındıklar eklenir. Margarinle yağlanmış kalıba dökülüp 160
derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş
demektir. Soğuyunca ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Nefis bayıldım bu keke harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler
Yorum Gönder