Disable Copy And Past

24 Aralık 2015 Perşembe

Patatesli Gül Böreği


Malzemeler :
 4 adet böreklik hazır yufka
100 gr. tereyağı

İçine;
2-3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
karabiber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
isteğe göre çörek otu

Yapılışı :
Patatesler haşlanır, kabukları soyulup sıcak halde iken çatalla ezilir. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenip karıştırılır. Patates püresi eklenip biraz daha kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Böreklik yufkalar üst üste dizilip + şeklinde kesilerek 4'er eşit üçgen elde edilir. (Toplamda 16 adet üçgen parça olacak) Üçgen parçalardan birinin üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımı ile sürülür.



 Başparmak, işaret parmağı ve orta parmak üçgen yufkanın ortasına konularak saat yönünde çevrilir.



Ortada oluşan çukurun içine iç malzeme yerleştirilir. Çevrilen yöne doğru yufkalar ortaya doğru kapatılır.


Hazırlanan börek şekli bozulmadan kapatılan yer alta gelecek şekilde ters çevrilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Sıvı yağ ve yumurta sarısı çırpılarak böreklerin üzerine sürülür. İsteğe göre çörek otu serpilip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Not: http://www.nefisyemektarifleri.com/ 'dan esinlenerek yaptım.

Hiç yorum yok: