Disable Copy And Past

16 Aralık 2015 Çarşamba

Çatlak Kurabiye





Malzemeler :
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • 150 gr. bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
Üzeri için ;Pudra Şekeri
Yapılışı :
  1. Tereyağı ile çikolata bir kaba koyup benmari usulü eritilir.
  2. Kakao eklenip karıştırılır. Bir  kenara alınıp ve ılınması için  bekletilir.
  3. Geniş bir kapta yumurta ve tuz mikser ile çırpılır. Şeker, süt ve ılınmış çikolata eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar çırpılır. (Kıvamı cıvık olacak sakın un eklemeyin.) Hazırlanan karışım buzdolabında birkaç saat bekletilir. Sertleşen hamurdan kaşık ile parçalar koparılıp elde yuvarlanır, pudra şekerine iyice bulanıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler kabarıp çatlayınca fırın ayarı 160 dereceye düşürülerek 15 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.

  4. Afiyet olsun.
  5. Kaynak : www.hunerlieller.net

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık bu kurabiyeleri biliyorum ama hiç yapmadım tadını merak ediyorum bu tarifle yapacağım kesin sevgiler