Disable Copy And Past
18 Aralık 2015 Cuma
Pırasalı, Zeytinyağlı Yer Elması
Malzemeler :
1 kg yer elması
1 kg. pırasanın beyaz kısımları
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
1/2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı pirinç
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Yıkanan yer elmasının kabukları soyulur, istenilen büyüklükte doğranır ve limonlu suda bekletilir. Havuçlar soyulup verev dilimlenir. Zeytinyağı tencereye alınıp ısıtılır, havuçlar eklenip kavrulur. Pırasalar yıkanıp 2 cm uzunluğunda dilimlenir ve tencereye eklenir. Pırasaların rengi dönünce yer elması eklenir, biraz kavrulup portakal-limon suyu ve üzerini geçmeyecek şekilde su eklenir. Tuz ve şeker ilave edildikten sonra yıkanmış pirinçler serpiştirilir. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar karıştırmadan pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder