Malzemeler :
- 3 adet patates (orta boy)
- 3 yumurta (orta boy)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 ½ su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet ince doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı susam
- Yapılışı :
- Patatesler yıkanır, kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Yumurtalar mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt, un ve kabartma tozu eklenip çırpmaya devam edilir. Tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu eklenerek 1 dakika daha çırpılır. Patatesler eklenip kaşık ile karıştırılır. Margarinle yağlanmış fırın kabına alınır ve üzeri düzeltilir. Susam serpilip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak dilimlenip servis yapılır. (Ilık hali daha güzel)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder