Malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)
İçine ;
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine;
Pudra şekeri
Yapılışı :
Elmalar soyulup, rendelenir. Şeker ilave edilip biraz pişirilir. Ocak kapatılınca tarçın eklenip karıştırılır.
Hamur malzemeleri karıştırılıp, yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze yapılıp, oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır. Açılan hamur dörde bölünerek minik üçgenler elde edilir. Her parçanın kenarlarından iç içe V şeklinde kesikler yapılır.
Ortasına iç malzemeden yerleştirilip üçgen kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. İsterseniz klasik elmalı kurabiye şekli de verebilirsiniz.
Hazırlanan kurabiyeler üstleri fazla kızartılmadan 180 derece fırında pişirilir. Ilınınca pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Hiçbir kurabiyeye değişmem,ellerinize sağlık..sevgiler..
Yorum Gönder