Disable Copy And Past

27 Kasım 2008 Perşembe

Rüzgar Torbası (P.D.Ç.S.E. 30)


Malzemeler:
1 su bardağı su
50 g tereyağı
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Dolgusu:
2 poşet sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
1 adet mandalina (veya tatlı portakal )
Yapılışı:
Bir tencereye su, margarin, tuz ve şeker konulup kaynatılır.Tencerenin altı kısılır, elenmiş un bir seferde tencereye dökülerek, 3-4 dakika tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen hamur daha çabuk soğuması için başka bir kaba alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek hamura iyice yedirilir. Kabartma tozu eklenip, iyice karışması sağlanır. Hamur krema torbasına doldurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak mandalina iriliğinde bezeler sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır ama en az 20 dakika kapağı açılmaz. (Fırın kapağını açarsanız hamurlar söner. )
Kreması için; 2 poşet krem şanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır, içine minik doğranmış muz ve zarları soyularak küçük küçük doğranmış mandalina eklenir. Fırından alınan bezeler biraz ılınınca bıçakla ikiye kesilir. Arasına kremadan dolu dolu 1 yemek kaşığı yerleştirilip kapatılır ve hafifçe bastırılır. Hazırlananz rüzgar torbaları servis tabağına dizilerek üstlerine elekle bolca pudra şekeri elenir.
Not : Rüzgar torbalarının aynı gün tüketilmesi önerilir, bekleyince kıtırlığını kaybediyor.
Afiyet olsun.

2 yorum:

derya dedi ki...

Canım tatlı krizindeyim nasıl canım çekti anlatamam ellerine sağlık ilk fırsatta deniycem öptüm...

benimyemeklerim dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar