Pandispanya Malzemeleri:
200 gr. Labne peyniri
4 adet yumurta
2 su
bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1+3/4 su
bardağı un
4 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket
vanilya
Krema için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu
labne peyniri
yarım su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı damla çikolata
Üst Kaplama İçim Gerekli Malzemeler:
200 gr. Bitter çikolata
200
ml. Krema
Arasına;
çekirdekleri ayıklanmış vişne taneleri
Islatmak için;
yarım su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Önce yumurta sarıları ve akları ayrılır.Yumurta akları derin bir kasede bir
fiske tuz ile iyice kar haline gelinceye kadar çırpılır. 1 su bardağı toz şeker mikser çalışıyorken yavaşça karışıma eklenir (Karışım kabı ters çevirdiğinizde
dökülmeyecek hale gelene değin 5-6 dakika çırpın.) Yumurta sarıları kalan toz
şekerle, şeker iyice eriyene ve karışımın hacmi iki katına ulaşana kadar çırpılır.
Çırpmaya devam ederken kaynar su azar azar ilave edilir. Bu karışıma labne peyniri, kakao, sıvı yağ eklenirn. Un elenir, kabartma tozu ve vanilya ile
karıştırılır. Yavaş yavaş karışıma eklenir. Yumurta akları alttan üste kaşıkla
yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. 26 cm. kelepçeli kek kalıbının alt yüzeyi yağlanır.
Kek karışımı kalıba boşaltılır.Önceden ısıtılmış fırında 180 veya orta derecede
35-40 dakika pişirilir.
Üst kaplama için; bir sos tenceresinde önce krema benmarı usulü kaynar hale
getirilir. Bitter çikolata eklenir ve çikolata iyice eridikten sonra ocaktan
alınıp soğutulur.
Bir tencerede süt,
un, şeker ve yumurta sarısı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak muhallebi
kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine margarin ilave
edilip karıştırılır. Biraz ılınınca labne peyniri ve hindistancevizi eklenir. Soğuyunca damla çikolata karıştırılır.
Hazırlanan pandispanyanızı ikiye kesilir, kabaran kısımları keskin bir bıçakla tıraşlanır.. İlk pandispanya
katı kahveli sütle ıslatılır. Labneli
krema ıslatılan pandispanya katının üzerine yerleştirilir. Vişne taneleri serpiştirilir. İkinci pandispanya katı vişnelerin üzerine
yerleştirilir. Zemini yine kahveli sütle ıslatılır. Bitter çikolatalı
ganajı kaşıkla pandispanyanın üst ve yan yüzeylerine sıvanır. Üst yüzeyini
kestane şekerleri ile süsleyin. Üzeri isteğe göre süslenir. Bir gece buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.