Bloglar arasında çok popüler olan bu poğaçayı deneyen arkadaşımın ısrarlı tavsiyesi üzerine ben de denedim ve tavsiye ediyorum. İç harcı olarak patatesi tercih ettim, tarifi son deneyen blogculardan biri olan Ufuk Hanım hamurun bir kısmına ay çekirdeği ekleyerek iç malzeme koymadan yapmış, ben de böyle yaptım ama patates içli olanı daha çok sevdim.
Malzemeler :
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (5 su bardağı)
İçine;
3-4 adet haşlanmış patates
kırmızı pul biber
karabiber
tuz
kuru nane
Üzerine;
galeta unu
Yapılışı :
Kabartma tozu, yoğurt , sıvıyağ, tuz karıştırma kabına alınır ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir.
Haşlanmış patatesin kabukları soyulup çatalla ezilir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. (İsteyen yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup ezilmiş patatesle karıştırabilir ama ben poğaçada yağ olduğu için tercih etmedim.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır, iç malzeme yerleştirilerek kapatılır ve elde yuvarlanarak şekil verilir. Galeta ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (5 su bardağı)
İçine;
3-4 adet haşlanmış patates
kırmızı pul biber
karabiber
tuz
kuru nane
Üzerine;
galeta unu
Yapılışı :
Kabartma tozu, yoğurt , sıvıyağ, tuz karıştırma kabına alınır ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir.
Haşlanmış patatesin kabukları soyulup çatalla ezilir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. (İsteyen yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup ezilmiş patatesle karıştırabilir ama ben poğaçada yağ olduğu için tercih etmedim.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır, iç malzeme yerleştirilerek kapatılır ve elde yuvarlanarak şekil verilir. Galeta ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Hımmm nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimle...
elinize sağlık. bende çok denemek istedim ama bir türlü fırsat olmadı....
eline sağlık,ben de henüz denemeyenlerdenim :)
yumurta yok galiba
bu hamuru seviyorum..yumyumuşacık..ellerine sağlık..sevgiler
Ellerine sağlık birsen'ciğim:)harika bir poğaça oluyor herkese tavsiye edilir:)
nefis oluyor ellerine sağlık
sevgiler
Ellerinize sağlık nefissss görünüyorlar....Bana da beklerim...
Yorum Gönder