Oktay Usta'nın tarifinden biraz değiştirerek denedim.
Malzemeler:
1 demet kazayağı otu1 demet yabani pazı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 paket instant maya
150 gr beyaz peynir
150 gr. çeçil peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı un (tepeleme)
Üzerine;
yumurta sarısı
çörek otuYapılışı :
Süt ve sıvı yağ yoğurma kabına alınır, üzerine eritilmiş tereyağı eklenip çırpma teli ile karıştırılır. Maya ve yumurta eklenir. Ayrı bir kasede beyaz peynir rendelenir, çeçil peyniri küp şeklinde doğranır. İyice yıkanmış otlar ince doğranır ve bütün malzeme birleştirilir. Tuz ve un eklenip yoğrulur. (Katı bir karışım olmayacak) Hazırlanan hamur yağlanmış bir fırın kabına dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir, yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 20 dakika mayalanması için bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder