Lezzet Dergisi'nden bazı küçük değişikliklerle denedim.
Malzemeler :
4 adet enginar
1 su bardağı beyaz peynir
50 gr. çeçil peyniri ya da kaşar
1 adet yumurta
4 dal yeşil soğan
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tutam kıyılmış dereotu
1 adet kırmızı kapya biber
tuz, karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
Enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir kapta beyaz peynir, yumurta, küp şeklinde doğranış çeçil peyniri, ince kıyılmış taze soğan, ekmek içi, küp doğranmış kırmızı kapya biber, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiber iyice karıştırılır.
Enginarların üzerine zeytinyağı gezdirilir ve peynirli karışım enginar çanaklarına paylaştırılır. 180 derece fırında pişirilip, servis yapılır.
Afiyet olsun.
7 yorum:
ellerine sağğlıkk canımm..:)
çokk güzell görünüyoor..
sevgilerimle...
(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥♥♥
Hiç peynirlisini denemedim,bayıldım tarife..hemen deneyeceğim..ellerine sağlık..
Ellerine sağlık değişik ve şık bir lezzet olmuş sevgiler:)
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
çok güzel gözüküyor Birsel hanım enginar çıkarttım buzluktan ama bunu bidahaki sefere deneyeceğim.secgiler
farklı şekilde denenmiş enginar tariflerine bayılıyorum, bunu bende deniycem.Elinize sağlık.
of offf offf..Bir enginar sever olarak bayıldım..Muhteşem görünüyorlar..Ellerine sağlık canım..mutlaka deneyeceğim..sevgiler..
Yorum Gönder