Disable Copy And Past

3 Nisan 2013 Çarşamba

Fırında Peynirli Enginar

 
 

Lezzet Dergisi'nden bazı küçük değişikliklerle denedim.
Malzemeler :
4 adet enginar
1 su bardağı beyaz peynir
50 gr. çeçil peyniri ya da kaşar
1 adet yumurta
4 dal yeşil soğan
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tutam kıyılmış dereotu
1 adet kırmızı kapya biber
tuz, karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :
Enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir kapta beyaz peynir, yumurta, küp şeklinde doğranış çeçil peyniri, ince kıyılmış taze soğan, ekmek içi, küp doğranmış kırmızı kapya biber, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiber iyice karıştırılır.
Enginarların üzerine zeytinyağı gezdirilir ve peynirli karışım enginar çanaklarına paylaştırılır. 180 derece fırında pişirilip, servis yapılır.

Afiyet olsun.

7 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağğlıkk canımm..:)
çokk güzell görünüyoor..
sevgilerimle...
(¯`v´¯)
`·.¸.·´
¸.·´¸.·¨) ¸.·¨)
(¸.·´ (¸.·´ (¸.·¨¯`♥♥♥

Nurşen Aksoy dedi ki...

Hiç peynirlisini denemedim,bayıldım tarife..hemen deneyeceğim..ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık değişik ve şık bir lezzet olmuş sevgiler:)

Güloanne mutfakta dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

çok güzel gözüküyor Birsel hanım enginar çıkarttım buzluktan ama bunu bidahaki sefere deneyeceğim.secgiler

*mehtap dedi ki...

farklı şekilde denenmiş enginar tariflerine bayılıyorum, bunu bende deniycem.Elinize sağlık.

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

of offf offf..Bir enginar sever olarak bayıldım..Muhteşem görünüyorlar..Ellerine sağlık canım..mutlaka deneyeceğim..sevgiler..