Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı bal
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
10 adet kuru incir
1 avuç kuru dut
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Üzerine;
1 yemek kaşığı bal
kuru incir
toz fıstık
Yapılışı:
İncir sıcak suda bekletilip, küp şeklinde doğranır.
Tereyağı ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikser yardımı ile çırpılır. Yumurtalar ve bal eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve tarçın birlikte elenerek karışıma eklenir. Kuru incir, dut ve ceviz eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış kare bir fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı geçince fırça ile bal sürülür. Soğuyunca kare şeklinde dilimlenir, toz fıstık ve incir dilimleriyle süslenir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
İncirli herşeyi severim.. Bu keke çok yakışmış bayıldım, ellerine sağlık..
ellerinize sağlık nefis görünüyor.
Yorum Gönder