Kurutulmuş domatesler suda bekletilip süzülerek küp şeklinde doğranır, rendelenmiş beyaz peynir eklenip karıştırılır.
Unu hamur kabartma tozu ile karıştırılır ve derin bir kaba elenir. Margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akı eklenip iyice yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde açılırve hazırlanan iç malzemeden yerleştirilerek top şeklinde kapatılır, yağlı kağıt serlmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ile çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırnda 25-30 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
2 yorum:
Özledik sizi,ellerinize sağlık..En sevdiğim lezzetler bir arada:))
Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Yorum Gönder