Disable Copy And Past
8 Ekim 2015 Perşembe
Patlıcanlı Şehriye Pilavı
Yine Maggi'nin pilav şenliği için hazırladığım ve yayınlamayı unuttuğum bir tarif. Patlıcanın mevsimi henüz geçmeden paylaşmak istedim.
Malzemeler :
- 250 gr. kuşbaşı et (dana)
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2-3 adet yeşil köy biberi
- 1 adet kapya biber
- 2 adet Maggi et bulyon (evde hazırladığınız et suyunu kullanabilirsiniz.)
- tuz, kekik, karabiber, kuru reyhan, kırmızı pul biber
- 4 su bardağı su
- 4-5 adet kemer patlıcanı
- Kızartmak için; 1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup, uzunlamasına dilimlenir ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir. Suları sıkılıp kızgın yağda kızartılır, fazla yağları kağıt havlu ile alınır.
1,5 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır; et eklenip kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak ve halka doğranmış biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Sonra küp doğranmış domates, Maggi bulyon ve baharatlar eklenir, tuzu kontrol edilip gerekirse tuz eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir.
1 su bardağı arpa şehriye 1 kaşık sıvı yağ ile rengi dönünceye kadar kavrulur. Yuvarlak bir fırın kabı kalan tereyağı ile yağlanır. Patlıcan dilimleri kenarlarından dışarı sarkacak şekilde dizilir. (ortası boş bırakılacak) Kavrulmuş ve çiğ şehriye karıştırılıp fırın kabına yayılır. Kaynayan etli-sebzeli karışım şehriyenin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika (suyunu çekinceye kadar) pişirilir. Uygun bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder