Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 350 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
- 1 su bardağı hafif diri haşlanmış bezelye
- 4-5 adet limonlu suda haşlanmış enginar
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam dereotu
- Tuz, karabiber
- 2 adet Maggi tavuk bulyon (Ev yapımı tavuk suyu kullanabilirsiniz.)
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Pirinç yıkanıp süzülür; üzerine kaynar su dökülüp, tuz atılır, en az yarım saat bekletilir.
Uygun bir tencereye tavuk eti alınıp suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur, tereyağı ve jülyen doğranmış biber eklenip kavurmaya devam edilir.
Su ve bulyon bir tencerede kaynatılıp tavuk suyu hazırlanır.
Başka bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır. Suyu süzülmüş pirinçler eklenip şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Kıyılmış dereotu, bezelye ve karabiber eklenip karıştırılır. Pirinçli karışımın yarısı tavukların üzerine yayılır. 8'e bölünmüş enginarlar pirincin üzerine dizilir. Kalan pirinç enginarların üzerine kapatılır. Hazırlanan et suyu pirinçlerin üzerine dökülür, limon suyu ve toz şeker eklenip, tuzu ayarlanır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır ve 15 dakika demlenmesi için bekletilir. Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder