Maggi pilav şenliği için hazırlanıp unutulmuş bir tarif daha...
Malzemeler
3-4 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet Maggi et bulyon (Ev yapımı et suyu kullanabilirsiniz.)
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için;
-250 gram kıyma
-1 dilim bayat ekmek
-Tuz, karabiber
-Yarım çay kaşığı kimyon
-1 adet küçük soğan
-3 adet orta boy domates
Kızartmak için; Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulur; 1 tanesi küp şeklinde doğranır, diğerleri
uzunlamasına dilimlenir. Tuzlu suda 15 dakika bekletilip kurulanır, kızgın
yağda kızartılıp fazla yağları kağıt havlu ile alınır.
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ve limon
suyu ekleyerek en az yarım saat bekletilir. Ardından pirinç birkaç kez
nişastası gidene kadar yıkanır, suyu süzülür. Tencereye sıvı yağ ve
tereyağı alıp, eritilir. Bademler ilave edilip, 1 dakika kavrulur. Bademler
hafifçe pembeleştiğinde pirinçler tencereye aktarılır. Karıştırmaya devam
ederek, pirinçlerin şeffaflaşması sağlanır. Et suyu tableti, 3 su bardağı
sıcak suda eritilip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üzerine eklenir,
tuzu ayarlanır. Küp doğranıp kızartılmış patlıcanlar eklenir. Birkaç kez
karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp, pilav suyunu çekip üzeri
göz göz olana kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp üzerine nemli bir bez
örtülerek, 15-20 dakika demlendirilir. Kıyma geniş bir kaba alınır. Ekmek
içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. Malzemeler
özleşene kadar yoğrulup, misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Teflon
tavaya sıvı yağ alınıp, köfteler kızartılır. Domateslerin kabukları
soyulup, küp şeklinde doğranır, tavaya biraz sıvı yağla birlikte alınıp
domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip
kaynayınca ocaktan alınır.
Uzunlamasına dilimlenip kızartılan patlıcanlar ortası delikli bir kek
kalıbına dizilir, üzerine pilav dökülüp kaşıkla bastırılır ve servis
tabağına ters çevrilir. Ortasına kızarmış köfteler yerleştirilir, domates
sosu ile birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler
3-4 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet Maggi et bulyon (Ev yapımı et suyu kullanabilirsiniz.)
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için;
-250 gram kıyma
-1 dilim bayat ekmek
-Tuz, karabiber
-Yarım çay kaşığı kimyon
-1 adet küçük soğan
-3 adet orta boy domates
Kızartmak için; Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulur; 1 tanesi küp şeklinde doğranır, diğerleri
uzunlamasına dilimlenir. Tuzlu suda 15 dakika bekletilip kurulanır, kızgın
yağda kızartılıp fazla yağları kağıt havlu ile alınır.
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ve limon
suyu ekleyerek en az yarım saat bekletilir. Ardından pirinç birkaç kez
nişastası gidene kadar yıkanır, suyu süzülür. Tencereye sıvı yağ ve
tereyağı alıp, eritilir. Bademler ilave edilip, 1 dakika kavrulur. Bademler
hafifçe pembeleştiğinde pirinçler tencereye aktarılır. Karıştırmaya devam
ederek, pirinçlerin şeffaflaşması sağlanır. Et suyu tableti, 3 su bardağı
sıcak suda eritilip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üzerine eklenir,
tuzu ayarlanır. Küp doğranıp kızartılmış patlıcanlar eklenir. Birkaç kez
karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp, pilav suyunu çekip üzeri
göz göz olana kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp üzerine nemli bir bez
örtülerek, 15-20 dakika demlendirilir. Kıyma geniş bir kaba alınır. Ekmek
içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. Malzemeler
özleşene kadar yoğrulup, misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Teflon
tavaya sıvı yağ alınıp, köfteler kızartılır. Domateslerin kabukları
soyulup, küp şeklinde doğranır, tavaya biraz sıvı yağla birlikte alınıp
domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip
kaynayınca ocaktan alınır.
Uzunlamasına dilimlenip kızartılan patlıcanlar ortası delikli bir kek
kalıbına dizilir, üzerine pilav dökülüp kaşıkla bastırılır ve servis
tabağına ters çevrilir. Ortasına kızarmış köfteler yerleştirilir, domates
sosu ile birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder