Malzemeler :
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet Maggi tavuk bulyon (Ev yapımı tavuk suyu kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı bezelye
350 gr. kuşbaşı tavuk eti
tuz, karabiber
2 adet böreklik yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ + yarım çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 avuç badem
YAPILIŞI
Pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir.
Tavuk eti yapışmaz yüzeyli bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Suyunu çekince tereyağı eklenip hafif rengi dönünceye kadar kavrulur, tuz eklenir
Bezelyeler hafif diri olacak şekilde haşlanır, suyu süzülür.
Pirinçler nişastası gidinceye kadar suya tutulur, iyice süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ pilav tenceresine alınıp ısıtılır, pirinç eklenip şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Su, tavuk eti, bezelye, bulyon ve biraz tuz eklenip kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocak kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Yufkalar 6 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Üçgenlerden bir tanesi bir kaseye kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir. Su-sıvı yağ karışımı ile ıslatılır. Kaseye pilav doldurulur; dışarı sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çevrilir. Kalan yufkalar ve pilav için de aynı işlem tekrarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, iç kabuğu soyulmuş badem yerleştirilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder