Disable Copy And Past

8 Ekim 2015 Perşembe

Patlıcanlı, Deniz Börülceli Firik Pilavı


Uzun zaman önce Maggi pilav şenliği için hazırlanmış ve unutulmuş bir tarif...
Malzemeler :
1 su bardağı firik
1 su bardağı pilavlık bulgur
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi (beyaz şarap)
4-4,5 su bardağı su
2 adet Maggi Tavuk Bulyon (Ev yapımı tavuk suyu kullanabilirsiniz.)
2 adet kemer patlıcan
7-8 adet kuru domates (zeytin yağında bekletilmiş)
1 demet deniz börülcesi
tuz, karabiber, taze ya da kuru kekik
1 avuç toz parmesan peyniri
Kızartmak için; sıvı yağ

YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Sonra kurulanıp kızgın yağda kızartılır, kağıt havlu ile fazla yağları alınır.
Deniz börülcesi bol suda yıkanıp haşlanır, soğuk suya tutulup kılçıklarından sıyrılır.
Su ve tavuk bulyon bir tencerede kaynatılarak tavuk suyu hazırlanır.
Pilav tenceresine sıvı yağ alınıp ısıtılır ve minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanmış firik ve pilavlık bulgur eklenerek kavrulur. Elma sirkesi (beyaz şarap) eklenip çektirilir. Hazırlanan tavuk suyundan 4 su bardağı kadar tencereye eklenip pişmeye bırakılır. (Gerekirse kalan tavuk suyu da eklenir. Suyunu çekmeye başlayınca patlıcanlar, doğranmış kuru domatesler, deniz börülcesi ve baharatlar eklenir, tuzu ayarlanır. Ocak kapatılıp tereyağı ve toz parmesan eklenip yavaşça karıştırılır. Bir süre dinlendirilip sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: