Disable Copy And Past

8 Ekim 2015 Perşembe

Havuçlu Duvak Pilavı


Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket Maggi et bulyon (Ev yapımı et suyu kullanabilirsiniz.)
- tuz

Ayrıca;
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- tuz, yenibahar, karabiber
- 1 tutam maydanoz
- 50 gr. badem
- 5-6 adet havuç

YAPILIŞI
Pirinçler yıkanıp tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir; suyu süzülüp tekrar yıkanır. Tereyağı ve sıvı yağ bir tencerede ısıtılır. Pirinçler eklenip şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Sıcak su ve Maggi et bulyon eklenip tuzu ayarlanır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Bademler sıcak suda bekletilip iç kabukları soyulur ve kurulanır. Bir tavaya çok az sıvı yağ alınıp bademler renk değiştirinceye kadar kavrulur ve tavadan alınır. Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Tuz, karabiber, yenibahar, kıyılmış maydanoz ve kavrulmuş bademler eklenip karıştırılır.
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp çok az sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar pişirilir, tuzu ayarlanır.
Uygun bir kalıba hazırlanan kıymalı harç yayılır, üzerine havuçlar yayıldıktan sonar pilav dökülüp kaşıkla bastırılır. Servis tabağına ters çevrilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: