Malzemeler :
Hamuru;
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı su
İçine;
1 kg. ince pırasa (beyaz kısımları)
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Arasına;
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Pırasalar yıkanıp ince doğranır. Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır, pırasalar eklenip kavrulur. Pırasalar yumuşayınca karabiber ve tuzla tatlandırılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Un yoğurma kabına alınır, sirke, tuz ve aldığı kadar su eklenip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzeri örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.Hamurdan 30 adet beze yapılır, üzeri kurumaması için örtülür.
Kalan 16 beze de aynı şekilde hazırlanır. İlk açılan 14'lü beze grubu tepsi boyundan bir parmak daha geniş olacak şekilde açılır (oklava yardımı ve biraz da elle çekiştirerek) ve yağlanmış tepsiye ters çevrilerek yerleştirilir. (Hamurun üst kısmı alta çevrilecek)Hamurun kenarları tepsinin dışına sarkıtılır. Soğuyan pırasalı malzemeye bir yumurta kırılıp karıştırılır yufkaların üzerine eşit şekilde yayılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Merhabalar, pırasalı arnavut böreğiniz çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık. Bir arkadaşımda bu böreğe benzer bir börek yemiştim. Arkadaşım da arnavuttu pırasa yerine bol yeşil soğan koymuşlardı. Tadı hala damağımdadır. Ne kadar biz yaptıksa aynı tadı tutturamadık.
Saygılar.
Harika ellerine sağlık
Yorum Gönder