Disable Copy And Past

3 Aralık 2008 Çarşamba

Ispanak Borani

Malzemeler :
1/2 kg. ayıklanmış, yıkanmış ıspanak
2 adet orta boy soğan
sıvı yağ
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
tuz ve kırmızı pul biber

Yapılışı :
Ispanaklar çok su ilave edilerek, haşlanır. Suyu süzülüp, doğranır. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilip, ıspanaklar ilave edilerek karıştırılır. Tuz eklenerek bir süre daha pişirilir. Ocak kapatılarak ıspanaklar soğumaya bırakılır. Soğuyunca sarımsaklı yoğurt ve mayonez eklenip, iyice harmanlanır., servis tabağına alınır.Sıvı yağda pulbiber kızdırılarak boraninin üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: