Oktay Usta'dan denediğim bu tarifi de hamarat ablanın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "fırında tavuk yemekleri yarışması"na gönderdim.
Malzemeler :
Malzemeler :
1kg. ıspanağın yaprak kısımları
350-400 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet domates
isteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvı yağ
tuz
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
Üzerine ;
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvı yağda pembeleştirlir. Kuşbaşı doğranmış tavuk da tencereye alınarak kavrulur. Üzerine kabukları soyularak küp doğranmış domatesler eklenir. Bir süre pişirildikten sonra ıspanak yaprakları tencereye ilave edilerek bir süre sotelenir. İsteğe göre salça eklenip, tuzu ayarlanır. Ocak kapatılır. Havuçlar temizlenerek verev şekilde dilimlenir. Bir tencereye alınarak biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Pişen ıspanaklı karışım bir fırın kabına yayılır. Üzerine haşlanmış havuçlar dizilir.
Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 yemek kaşığı un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. 2,5 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp havuçların üzerini örtecek şekilde tepsiye yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Canım çok şık ve leziz bir yemek hem ıspanak hem tavuk oğlanlara yapmam lazım ellerine sağlık öptüm...
SEVGİLİ ARKADAŞIM;
http://porselendemlik.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
22.ARALIK 2008 (PAZARTESİ)- 04 OCAK2008 TARİHLERİ ARASINDA
“PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 32” EV SAHİBESİ OLARAK http://renklikurabiyeler.blogspot.com/ GÖREV YAPACAĞIM
YANİ BEN YAPACAĞIM…
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 32.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM ..
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.
SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM
BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.. TAVUKLU ISPANAĞI BENDE YAPARIM AMA BEŞAMEL SOSLA HİÇ DENEMEMİŞTİM İLK FIRSATAT DENEYECEĞİM.. FİKİR İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIM.. SEVGİLER
CANIM ÇOK DEĞİŞİK BİR YEMEK OLMUŞ,HEMDE ISPANAĞI ÇOCULARA YEDİRMENİN GÜZEL BİR YOLLU ,ELLERİNE SAĞLIK,
nstcanım ellerine sağlık çocuklara ıspanağı yedirmenin iyi bir yolu nefis görünüyor.
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün
canlarım günaydın nasılsınız kusura bakmayın bu ara ugrayamıyorum valla kendi bloğuma bakmaya bile fırsatım olmuyor fırsat buldukca gelmeye çalışıyorum ellerine sağlık bu arada tabağı görmedim değil her zaman kigibi harika öpüyorum sevgiler
Yorum Gönder