Malzemeler :
1 kg. pırasa
1 adet havuç
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1,5-2 yemek kaşığı pirinç
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Pırasalar ayıklanıp, yıkanır ve isteğe göre 1cm ya da 0,5 cm kalınlığında doğranır. Havuçlar temizlenip, halka halka doğranır. Zeytinyağında önce havuçlar biraz kavrulur, sonra pırasalar eklenip kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar bir süre pişirilir. Tencereye pırasanın üzerine çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Tuzu ayarlanıp, şeker ilave edilir. Yıkanmış pirinçler de pırasanın üzerine yayılır. Hiç karıştırmadan pırasalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. (Karıştırırsanız pirinçler dibe çöker ve yemeğin dibinin tutmasına yol açar. Ocağı kapattıktan sonra karıştırabilirsiniz.) Soğuk olarak limon dilimleriyle servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder