Tarifini hayatıntakendisi arkadaşımdan aldım. Evdeki malzeme eksikliğinden tarifte ufak tefek değişiklikler yaptım. Orjinal tarif için tıklayın, lütfen.
Malzemeler
150 ml. krema (200 ml. kremadan 1/2 çay bardağı ayırdım, kalanını kullandım.)
100 gr. bitter çikolata
100 gr. margarin
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çikolatalı Sos;
150 gr. sütlü çikolata
Yarım çay bardağı krema
Üzerine;
File fındık ve fıstık
Margarin, krema ve bitter çikolata bir kapta benmari yöntemiyle eritilir. Ocaktan indirip ılınması beklenir. Şeker ve yumurtalar iyice çırpılıp, un, kabartma tozu ve dövülmüş fındık eklenir. Çikolatalı karışım da çırpma kabına eklenerek karıştırılır. Karışım, margarinle yağlanmış kare bir kalıba iki parmak kalınlığında olacak şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika (batırılan kürdan temiz çıkacak.) pişirilir.
Çikolatalı sos için, krema ve çikolata bir tencerede karıştırılıp benmeri yöntemiyle eritilir. (Ben ayırdığım kremayı eklemeyi unutmuşum, sadece çikolata erittim. Sabah buzdolabında kremayı görünce unuttuğumu farkettim.) Sos ılıklaşınca, ılık olan kekin üzerine gezdirilir. Kaşığın tersiyle düzeltilip, sos düzgünce yayılır. Üzerine file fındık ve fıstık serpilir. Çikolatalı sos donduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Biz çok severek yedik. Umarım sizde beğenmişsinizdir canım. Çok yoğun çikolata tadına sahip enfes bir kek ve senin sunumunla çok şık olmuş.
Ellerine sağlık canım
Yorum Gönder