Disable Copy And Past

5 Aralık 2008 Cuma

Sosisli Milföy Börek



Fotoğraflar pek güzel çıkmadı ama börekler hem çok güzel, hem çok pratik. Eminim şimdiye kadar yapmayan pek yoktur ama yine de tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler :
Dilediğiniz miktarda kare milföy hamuru
sosis (Ben kokteyl sosis kullandım.)
yumurta sarısı
Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurları, ortadan ikiye kesilir. Kokteyl sosislerin uçları (+) çeklinde çizilir. Herbir parça milföy hamuruna 1 adet sosis yerleştirilerek, rulo şeklinde sarılır. Bütün hamurlar bitince üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. (Dilerseniz; milföy hamurunun bir kenarına uygun boyda sosis yerleştirip, rulo yaparak birleşme yerlerine çöp şiş ya da kürdan batırıp, milföy hamurlarını dörde bölebilir, sonra bu parçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yatırarak pişirebilir ve lolipop şeklinde börek yapabilirsiniz. İrem anaokuluna giderken yılbaşı partisi için yapmıştım; çocuklar çok beğenmişlerdi.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: