Disable Copy And Past

30 Aralık 2008 Salı

Yalancı Hamsi Kuşu

Malzemeler :
1 kg. hamsi
1 su bardağı mısır unu
2-3 adet yumurta
tuz

İçine;
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2-3 adet taze soğan
kuru nane, kırmızı pul biber
birkaç damla limon suyu

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp, iyice yıkanır ve tuzlanır. Yeşillikler yıkanıp, incecik kıyılır. Kuru nane, kırmızı pul biber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. İki adet hamsi sırtları zemine gelecek şekilde yan yana (hafifçe birbirinin üstüne gelecek) dizilir. Üstlerine yeşilliklerden bir tatlı kaşığı yerleştirilir. Üçüncü hamsi ile üstü kapatılıp, elde sıkılır. Önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak, kızgın yağda kızartılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Fatma Dinç dedi ki...

slm canım ne zamandır bu hamsi kuşunun tarifini arıyordum ben bilmiyorum merak ediyordum hamsinin içine ne konuyordiye çok teşekkür ederim çok sevindim...:)sevgiler