Disable Copy And Past

22 Ekim 2008 Çarşamba

Tavşan (Havuçlu) Kek "Şeker Hamuru YE"


Bizim Pastane, Dilek'ce ve Portakal Ağacı'nın birlikte başlatmış olduğu YE # Yemek Etkinliği Ekim ayında http://ayseyaman.blogspot.com/ un evsahipliğinde "Şeker Hamuru YE" :) etkinlik konusu ile devam ediyor. Üstada pek layık değil ama ben de şeker hamuruyla yapmaya çalıştığım ilk figür çalışmamı kabul ederse kendisine sevgilerimle beraber gönderiyorum.

Havuçlu Kek
Malzemeler:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş
2 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Üzerine sermek için:
Pudra şekeri

Yapılışı :
Karıştıma kabına yumurtalar kırılır, 1,5 su bardağı toz şeker eklenip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla çırpılır. 1 su bardağı rendelenmiş havuç ve 1 su bardağı dövülmüş ceviz eklenip karıştırmaya devam edilir. Un ve tarçın eklenip iyice karıştırılır, özleşmesi sağlanır. Karışıma 1 paket kabartma tozu da ilave edilip, mikserin en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış kalıba veya tepsiye dökülür, 170 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Kek soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir. ( Ben kalıpla yuvarlaklar kesip, biraz bal sürerek şeker hamuru ile süsledim.)
Afiyet olsun.

3 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Birsel hanım ilk figür çalışmanız öyle şirin olmuş ki nasıl kabul etmem.
İçi dışı havuçlu çok güzel düşünmüşsünüz :)
Ellerinize saglik
Etkinliğe katılmanıza da çok sevindim..
Görüşmek üzere
Sevgilerimle

LaMa dedi ki...

cok cici olmus gercekten!

Adsız dedi ki...

canım ellerıne saglık cok guzel gorunuyor. sevgıler..