http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
4 yumurta
250 ml su
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı toz şeker
150 gr un
Krema
43 gr. ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı
1 bardak pudra şekeri
6 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Vanilya
Krema için, fıstıkları ve pudra şekerini birlikte çekin. Sonra bu şekilde elde ettiğiniz fıstık ununu ve vanilyayi oda sıcaklığındaki tereyağıyla çatalla karıştırarak bütünleştirin. Buzdolabında dinlendirin.
Yapılışı :
Ufak bir tencerenin içine suyu , küp şeklinde kesilmiş tereyağını ,tuzu ve şekeri kısık ateşte kaynatalım.Tereyağı eridiktikten sonra içine yavaş yavaş unumuzu ilave ederek hamurun topaklanmaması için hızlı hızlı çırpalım , ılıması için bir kenara alalım.Hamur ılıdıktan sonra yumurtalarımızı tek tek ilave edelim.Önce bir yumurta biraz çırpalım daha sonra 2.ci yumurta tekrar çırpalım bu şekilde 4 yumurtamızıda ilave edelim ve mikserile düşük hızda çırpmaya devam edelim.
Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize sıkma torbasına taktığımız geniş duy ile ceviz büyüklüğünde sıkalım. Isıttığımız fırınımıza tepsimizi koyalım.Fırın kapağımız biraz aralık bırakarak yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirdiğimiz hamurlarımızı , fırın telinde soğutalım. Soğuduktan sonra içlerine kremamızı dolduralım.
Daha sonra Çikolata sosumuzun hazırlayalım.Hazırladıktan sonra tabağa dizdiğimiz profitrollerin üzerine dökelim ve antep fıstıkları ile süsleyelim

Malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 su bardağı elenmiş un + 1 yemek kaşığı dolusu un
140 gr sana zeytinyağlı margarin
Un,kabartma tozu,vanilya ve pudra şekerini birlikte eledim..Oda ısısında margarin,yumurta ve pudingi ilave ettim..İyice yoğurdum merdane yardımıyla açtım..Resimde gördüğünüz su bardağıyla yuvarlaklar kestim..Rendeyle bir miktar hamur rendeledim.Spatula yardımıyla yavaşça alıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim.Orta ısılı fırında pişirdim..Soğuyunca kurabiyenin üstüne bir kaşık kadar ayva reçeli koyup hindistan cevizi ekeledim..
Tadı muhteşemdi....Asıl tarif ve malzemeleri görmek için buyrun elmaşekeri'neee.....Arkadaşıma çook tşkler ellerine sağlık paylaşımı içinde yüreğine sağlık...**
Ben tarifi elmaşekeri'nden aldığım için onun adını verdim..İsim sizi yanıltmasın...

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın akı içine,sarısı üstüne
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt veya 2 kahve fincanı süt(Bugün benyoğurt kullandım)
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kapta un hariç tüm malzemeler krema kıvamına gelene kadar elle yoğrulur.Elenmiş olan unumuz azar azar eklenerek söz dinlyen kıvamda:)) hamurumuz(kulak memesi) yoğrulur.
Yağlanmış olan fırın tepsisine istedğiniz şekil verilerek konulur,ben bu sefer kaıp kullandım,üstüne yumurta sarısı sürülerek susam ve çörekotu serpilirek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN......




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
4 yumurta
2su bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı galeta unu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su,
birkaç damla limon suyu
Kreması için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 litre süt
1 paket vanilya
1 paket sade kremşanti
YAPILIŞI:
1_Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ilave edip 10dk. daha kaynatın, şerbeti soğumaya bırakın.
2_Yumurtayı ve şekeri mikserde çırpın, bütün malzemeyi karıştırıp katı bir hamur elde edin.(hamurda un ve yağ yok) Büyük dikdörtgen borcam tepsiye alın ve 200 derecede 30dk.pişirin.
3_Şekeri ve nişastayı 1litre sütle muhallebi kıvamında pişirin, soğuyunca içine bir paket toz krem şanti ilave edip mikserde 5dk.çırpın. (hazır pasta kremasıda kullanabilirsiniz)
4_Kek ve şerbet ılık olacak, şerbeti tamamen çekince üzerine kremayı sürün tatlı servise hazır. AFİYET OLSUN.

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
200gr.Kedi dili büsküvi

Tarif no : 102
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket (80 gr) sütlü çikolata
3 yemek kaşığı sütBir tutam sevgi
Yapılışı:Pudra şekerini margarin ile iyice yoğurun.Yumurta sarısını, vanilyayı da ekleyin ve yoğurun.Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın.Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.Hamuru unlanmış tezgahta açın ve kalıpla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin. (180 derecede 15 dakika) Yine de kendi fırınınızın ayarını daha iyi bilirsiniz.Fazla kızarmadan alın ve soğusun.Çikolatayı sütle beraber eritin ve ılındıktan sonra iki bisküvinin arasına sürün.Bir gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor.Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
1 paket margarin (oda sıcalığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
İç malzemeleri:
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı cevız içi
1 çay kaşığı tarçın (silme)
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
Hamuru hazırlamak için genişce bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınızla harmanlayın.
Daha sonra un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edin. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Malzemeler :
1 paket su böreği yufkası (seymen usta)
300 gr beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı.
Yapılışı :
Bir tencerede 2 lt su kaynatılır. Tencerenin hemen yanına da 2 lt soğuk su konur.Paketten çıkan yufkalar tek tek sıcak suda 5-10 saniye kadar haşlanıp soğuk suyun içine alınır.Fazla suyu alınarak yağlanmış tepsiye bolluk verilerek yerleştirilir.Aralarına fırçayla sıvı yağ sürülür.Paketin yarısına gelince peynir maydanoz karışımı yayılır.Diğer yufkalarla da aynı işleme devam edilir. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

Tarif no : 99
Tarif adı : frooplu-meyve-püreli-pasta-jobst schnitteGönderen arkadaşım :http://www.ikizlerinannesi-ikizlerinannesi.blogspot.com/

MALZEMELER:
5 tane yumurta
( 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker)
200 gr margarin
2-3 damla vanilya esansı
3 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
1 çimtik tuz
isteğe bağlı olarak çikolata parçacıkları ben kullanmadım!
250 gr un
1 yemek kaşığı nişasta
ÜZERI ICIN:
4 tane FROOP- VEYA JOBST JOGHURTMEYVE PÜRELİ YOGURT
Meyve püreli yoğurduTürkiye'de bulabilir misiniz bilmiyorum ama bulamazsanız....SİZE BİR ÖNERI: Krem şanti yapın içine krem peynir koyun 2-3 kaşık sonra istediğiniz meyvelerden püre yapıp üzerine gezdirin.
YAPILISI:
Margarini şekerle birlikte çırpın, bir çimtik tuz da atın. Yumurtaları tek tek ilave edip her birini yarım dakika çırpın. Vanilya esansını katın. Unu, kabartma tozunu ve nişastayi bir kapta karıştırıp karışımın içine eleyin. Yağlanmışve unlanmış diktörtgen borcama dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
ÜZERİ İÇİN :
4 Tane yoğurdun önce üzerindeki meyve pürelerini bir kaba alın sonra yoğurtları pastanın üzerine ara ara kaşıkla koyun. Meyve pürelerini de üzerlerine yerleştirin. Dilimleyip Servis yapın.

Tarif no : 98
Tarif adı : Sandviç Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/
Malzemeler :
250 gr. Oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
3 su bardağı un
Üzeri için ;
file şamfıstık, file fındık, nutella, pasta süsü, çekilmiş ceviz, hindistan cevizi
Arasına sürmek için ;
nutella
Yapılışı :
Yoğurma kabına pudra şekeri ve margarin alınarak iyice karıştırılır. Daha sonra yumurta, un, kabartma tozu, ve vanilya eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur 10 dk. Dinlendirilir. Oklava ile 0,5 cm açılıp, kalıpla kesilir. Yağlı kağıt serilen tepsiye kurabiyeler yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri fazla kızamadan pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra kurabiyenin birinin üzerine bıçakla nutella sürülür; diğer kurabiye ile birleştirilir. Üstteki kurabiyeye de tekrar nutella sürerek file fındığa, fıstığa, vb. batırılır.Afiyet olsun.

Tarif adı : Kolay Kumpir
Gönderen arkadaşım :http://kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/
Malzemeler :
4-5 adet büyük boy patates
1 kase bezelye
1 adet havuç
4-5 adet sosis
7-8 adet kornişon turşu
tereyağı
kaşar peyniri rendesi
ketçap
mayonez
Yapılışı :
Patatesler yıkanıp, kabuklarıya beraber haşlanır. Havuç kazınıp, yıkanarak küp şeklinde doğranır, bezelye ile birlikte haşlamır. Ayrı bir tencerede sosisler de haşlanır ve dilimlenir. Kornişon turşusu küp şeklinde doğranır. Haşlanan patatesler sıcakken kabukları soyularak, çatalla ezilir ve hemen tereyağı ve rendelenmiş kaşar eklenip karıştırılır, servis tabağına yayılır. İsterseniz patatesi küçük çanak şekli vererek de servis tabağına yerleştirebilirsiniz. Sonra üzerine; sosis, bezelye, havuç, kornişon turşu yerleştirilir. ( istediğiniz herhangi bir salata çeşidini de koyabilirsiniz. ) Bol ketçap, mayonez dökülerek sıcak halde seris yapılır. Afiyet olsun.
Tarif no : 96
Tarif adı : Cornflex Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://incisi.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER
5 tane ülker METRO çikolata
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
250 gr cornflex
Tencereye METRO çikolataları ufak ufak doğrayalım kısık ateşte eritmeye başlayalım eridikten sonra yağ ve balı ilave edip birbirine yedirelim iyice eriyen karışıma cornflexleri ilave edelim iyice karıştıralım 2 adet kahve fincanı büyük boylardan hazırlayalım bir fincanın içini suyla ıslatıp hazırladığımız karışımdan içine kaşık yardımıyla koyalım hafif bastıralım fincanın şeklini alıcak diğer fincana aynı işlemi yapana kadar ilk fincandakini bekletelim servis tabağına fincanı ters çevirip çıkaralım malzeme bitene kadar işlemi tekrarlıyalım, iki fincanla yapmamızın sebebi hızlı donuyor olması birini hazırlarken diğeri donmuş oluyor .birde çok sıkı sıkı bastırmayın sadece şekil alıcak kadar çok sıkıştırılınca sert bir tatlı oluyor.
6 yorum:
merhaba,
tarifimi yayınladım.kolay gelsin.
http://www.deryadanlezzetler.com
merhaba etkinliğiniz için tarifim :
http://lezzetpinari.blogspot.com/2008/10/su-brei.html
kolaylıklar dilerim.
Canım,
12.10.2008 tarihinde blogumda yayımladığım kalpli çikolatalı bisküvi ile katılmak istedim.
Kolaylıklar diliyorum.
Sevgiyle kal.
Canımmmm tarif bıraktım iyi pazarlar dilerim,öptüm...
Merhaba Birsel haınmcım..Bir tarifim daha var alabilirsiniz sayfamdan...
Kolay gelsin tşk ederim.
selam.etkinlik harika sürüyor.elinize emeginize saglık.bir tarifim daha var alırsanız sevinirim.kolaylıklar dilerim.sevgiler.
http://hunerlieller.net
Yorum Gönder