PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
Duyuru :
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
Duyuru :
Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler. P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibi kim olacak acaba?

Tarif no : 147
Tarif adı : Üç Renkli Salata
Gönderen arkadaşım : http://pastaveyemek.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER:
6 veya 8 adet patates
2-3 adet havuç
küçük boy yarım mor lahana
tuz, limon, sıvıyağ
6-8 adet taze soğa
süslemek için mısır ve domates yada siz ne arzu ederseniz onunla süsleyebilirsiniz.
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz(eziyoruz) ve 3 gruba ayırıyoruz. Havucuda rendeleyip çok az yağda hafif kavurup soğutuyoruz Karalahanayı(mor) da rendeleyip bir kenarda bekletiyoruz Taze soganlarımızıda ince ince doğrayıp bir kenarda bekletiyoruz Üç gruba ayırdığımız patateslerin birini havuç iletuzunu limonunu ve yagını da katıp hazırlıyoruz.İkinci patatesi mor lahana ile tuzunu limon ve yağını da katarak ,onuda beklemeye alıyoruz.Üçüncü patateside yeşilsoğanlarla karıştırıp aynı şekilde hazırlıyoruz.Herhangi bir kalıba strec film sererek istediğiniz sıraya göre yerleştirin.Ben tabana havuçlu karışımı,ortaya lahanalı karışımı,en üstede yeşil soğanlı karışımı yerleştirdim.Mısır ve domates serpiştirdim .Servis edeceğim zaman ters çevirip kalıptan çıkardım

Tarif no : 146
Tarif adı : Kıymalı Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://hunerlieller.net/

Malzemeler:
1 bardak süt(ılık)
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su(ılık)
1 paket yaş maya
2 yumurta
1-2 kaşık yoğurt
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı şeker
Alabildiğince un
içi:
150 gr kadar kıyma
1 soğan
2 yeşil biber
2 domates
tuz-karabiber
hazırlanışı:
Önce hamuru yoğuralım. sırasıyla tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak şekilde hamur yapalım.üzerini örtüp 1 saat kabarmasını bekleyelim.içini çigden hazırlayalım.bir kapta kıyma ince kıyılmış sogan biber domatesleri tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım...kabaran hamurumuzu yapmış oldumuz karışımı koyarak kapatalım.üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 dercedeki fırında kızarana kadar pişirirelim.afiyet olsun...

Tarif no : 145
Tarif adı : Pizza Margerita
Gönderen arkadaşım : http://thesuuur.blogspot.com/

GEREKLI MALZEMELER ve YAPILISI;
Büyükçe bir fırın tepsisi için ölçülerimi veriyorum.
2 su bardağı elenmis un
1 paket toz maya (yaklaşık 7 gr.)
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben hep zeytinyağı kullanıyorum )
Aldığı kadar ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurulur. Mayalanmaya bırakılır.
Üzeri için gerekli malzemeler :
500 gr.mantar
2-3 adet biber
2-3 adet domates
1 top mozarelle peynir( 200 gr.)
kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı salça
karabiber, fesleğen, tuz ve sıvıyağ
Mantarlar ve biberler doğranıp, sıvıyağda sotelenir. Soteleme işi çabuk yapılır ki mantarlar suyunu fazla vermesin. Doğranmış domatesler ilave edilir, tekrar sotelemeye devam. Tuzu ayarlandıktan sonra işlem bitirilir. 1 yemek kaşığı salça hafifçe sulandırılır, karabiber ve fesleğen eklenir. Yağlanmış fırın tepsisine hamur elle iyice yayılır.Üzerine salçalı sos sürülür, onun üstüne küçük küçük doğranmış mozarelle peyniri yayılır. Mantar sotemiz de en üste eklendikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Son 5 dak.içerisinde kaşar peynir rendesi eklenir. Peynirler eriyince pizzamiz hazır demektir. Hafifçe ılındıktan sonra dilimlenip servise sunulur. Afiyetler olsun...

Tarif no : 144
Tarif adı : Ispanaklı Börek
Gönderen arkadaşım : http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler
6 tane yufka
yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
yarım bardak sıvıyağ veya zeytinyağı
1 yumura
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz, karabiber
Yapılışı :
Ispanaklari iyice yıkayın ve doğrayın...Soğanı incecik doğrayın ve önce tavaya biraz sıvıyağ dökün, soğanı kavurun...Ardından ıspanakları ekleyin...Karabiber ve tuz serpiştirin...
Tepsiyi yağlayın, bir yufka, bir kat iç koyarak yufkaları dizin...
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreğin üstüne sürün...Fırında pişirin...ve afiyet olsun...
6 tane yufka
yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
yarım bardak sıvıyağ veya zeytinyağı
1 yumura
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz, karabiber
Yapılışı :
Ispanaklari iyice yıkayın ve doğrayın...Soğanı incecik doğrayın ve önce tavaya biraz sıvıyağ dökün, soğanı kavurun...Ardından ıspanakları ekleyin...Karabiber ve tuz serpiştirin...
Tepsiyi yağlayın, bir yufka, bir kat iç koyarak yufkaları dizin...
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp böreğin üstüne sürün...Fırında pişirin...ve afiyet olsun...

Tarif no : 143
Tarif adı : Sarıyer Böreği
Gönderen arkadaşım : http://sibelintarifdefteri.blogspot.com/

Malzemeler;
4 yufka
250 gr. kıyma
4 büyük soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Yufka harcı için;
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için 1 yumurta sarısı
Kıymayı içine birşey katmadan kavuruyoruz. Başka bir kapta 1 çay bardağı ayçiçekyağı ile soğanları ve fıstığı birlikte kavuruyoruz, soğumaya bırakıp ılındıktan sonra içine kavrulmuş kıyma ve üzümü ilave edip kısık ateşte 10 dak. kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Yufka harcı için yumurtaları çırpıyoruz, sonra yağı ilave edip çırpıyoruz, en son sütü ilave ediyoruz. Yufkayı açıp sıvı harçtan her yerine sürüyoruz. Soğuyan kıymalı harcı yufkanın ortasına şerit halinde koyuyoruz. Yufkayı D şeklinde katlayıp içteki harcın üzerine gelmeyecek şekilde katlanan parçaya tekrar sıvı harç sürüyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. (ilk fırsatta tekrar yapıp bu aşamaları da fotoğraflayacağım) Tüm yufkaları bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Artan yufka harcından yufkaların her yerine sürüyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsuuun.
4 yufka
250 gr. kıyma
4 büyük soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Yufka harcı için;
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için 1 yumurta sarısı
Kıymayı içine birşey katmadan kavuruyoruz. Başka bir kapta 1 çay bardağı ayçiçekyağı ile soğanları ve fıstığı birlikte kavuruyoruz, soğumaya bırakıp ılındıktan sonra içine kavrulmuş kıyma ve üzümü ilave edip kısık ateşte 10 dak. kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Yufka harcı için yumurtaları çırpıyoruz, sonra yağı ilave edip çırpıyoruz, en son sütü ilave ediyoruz. Yufkayı açıp sıvı harçtan her yerine sürüyoruz. Soğuyan kıymalı harcı yufkanın ortasına şerit halinde koyuyoruz. Yufkayı D şeklinde katlayıp içteki harcın üzerine gelmeyecek şekilde katlanan parçaya tekrar sıvı harç sürüyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. (ilk fırsatta tekrar yapıp bu aşamaları da fotoğraflayacağım) Tüm yufkaları bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Artan yufka harcından yufkaların her yerine sürüyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsuuun.

Tarif no : 142
Tarif adı : Tatlı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://deryayla.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
Üstü isteğe kalmış
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta,sıvıyağ,margarin,yoğurt ve toz şeker yoğurma kabına alınarak iyice yoğurulur.Vanilya
sı ve üzümler ilave edilir,pürüzsüz olunca elenen kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek
kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanarak önce yumurta akına sonra ister ceviz içine ister hindistan cevizine batırılarak,yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Benim cevizim kalmadığı için bir kısmını hindistan cevizine buladım,bir kısmını sade bıraktım.
AFİYET ŞEKER OLSUN
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
Üstü isteğe kalmış
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta,sıvıyağ,margarin,yoğurt ve toz şeker yoğurma kabına alınarak iyice yoğurulur.Vanilya
sı ve üzümler ilave edilir,pürüzsüz olunca elenen kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek
kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanarak önce yumurta akına sonra ister ceviz içine ister hindistan cevizine batırılarak,yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Benim cevizim kalmadığı için bir kısmını hindistan cevizine buladım,bir kısmını sade bıraktım.
AFİYET ŞEKER OLSUN

Tarif no : 141
Tarif adı : Muzlu, Üzüm Marmelatlı Pasta
Gönderen arkadaşım : http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER:
1 ADET PANDİSPANYA
1 PAKET KREMSANTİ 2Lİ OLANINDAN
2 ADET MUZ
BİR MİKTAR ÜZÜM
BİR MİKTAR DAMLA ÇİKOLATA
200ML HAZIR PAKETTE MUZLU PUDİNG (BEN KIZIMLA BAKKALA GİDİNCE KIZIN TUTTURDU BU MUZLU PUDİNGİ ALICAM DİYE ALDIK AMA YEMEDİ BENDE BU PASTADA KULLANDIM EVDE YAPILMIŞ KALMIŞ PUDİNGDE KULLANABİLİRSİNİZ YADA YENİDEN PİŞİREBİLİRSİNİZ EGER PİŞİRİRSENİZ YARISINI KOYUN PASTAYA YADA HİÇ KOYMAYIN :)))
1 SU BARDAGI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)
1 BARDAK SÜT (KREM SANTİYİ YAPMAK İÇİN)
2 YEMEK KAŞIGI ÜZÜM MARMELATI YDA VİŞNE REÇELİ VEYA HERHANGİ BİR RECEL
YAPILIŞI:ÖNCE 1 BARDAK SÜT İLE KREMŞANTİ YAPILIR VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOGUTUR .
DİGER TARAFTAN PANDİSPANYA 2 PARÇAYA BÖLÜNÜR VE ALT TABANI DİGER SU BARDAĞI SÜT İLE ISLATILIR .
PUDİNG ÜZERİNE YAYILIR VE DOLAPTA DONMUŞ KREMAMIZDAN BİR MİKTAR SÜRÜLÜR .1 ADET MUZ DİLİMLENEREK KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR .VE DİGER KEKİMİZİDE SÜT İLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNE KAPATILIR.VE KALAN KREMŞANTİ İLE BULANIR .
DİGER TARAFTA BİR KABA ÜZÜM MARMELATI ALINIR VE 2 YEMEK KASIGI SU İLE HAFİFCE SULANDIRILIR (EGER RECEL KOYACAKSANIR SULANDIRMAYINIZ.)EV KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR. EN SON ZEVKİNİZE GÖRE SÜSLEMELER KALDI BEN ÜZÜM MANDALİNA VE 1 ADET MUZ İLE SÜSLEDİM VE EN ÜSTÜNEDE DAMLA ÇİKOLATA KOYDUM 1 SAAT DOLAPTA KALDIKTAN SONRA SERVİS ETTİK.
1 ADET PANDİSPANYA
1 PAKET KREMSANTİ 2Lİ OLANINDAN
2 ADET MUZ
BİR MİKTAR ÜZÜM
BİR MİKTAR DAMLA ÇİKOLATA
200ML HAZIR PAKETTE MUZLU PUDİNG (BEN KIZIMLA BAKKALA GİDİNCE KIZIN TUTTURDU BU MUZLU PUDİNGİ ALICAM DİYE ALDIK AMA YEMEDİ BENDE BU PASTADA KULLANDIM EVDE YAPILMIŞ KALMIŞ PUDİNGDE KULLANABİLİRSİNİZ YADA YENİDEN PİŞİREBİLİRSİNİZ EGER PİŞİRİRSENİZ YARISINI KOYUN PASTAYA YADA HİÇ KOYMAYIN :)))
1 SU BARDAGI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)
1 BARDAK SÜT (KREM SANTİYİ YAPMAK İÇİN)
2 YEMEK KAŞIGI ÜZÜM MARMELATI YDA VİŞNE REÇELİ VEYA HERHANGİ BİR RECEL
YAPILIŞI:ÖNCE 1 BARDAK SÜT İLE KREMŞANTİ YAPILIR VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOGUTUR .
DİGER TARAFTAN PANDİSPANYA 2 PARÇAYA BÖLÜNÜR VE ALT TABANI DİGER SU BARDAĞI SÜT İLE ISLATILIR .
PUDİNG ÜZERİNE YAYILIR VE DOLAPTA DONMUŞ KREMAMIZDAN BİR MİKTAR SÜRÜLÜR .1 ADET MUZ DİLİMLENEREK KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR .VE DİGER KEKİMİZİDE SÜT İLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNE KAPATILIR.VE KALAN KREMŞANTİ İLE BULANIR .
DİGER TARAFTA BİR KABA ÜZÜM MARMELATI ALINIR VE 2 YEMEK KASIGI SU İLE HAFİFCE SULANDIRILIR (EGER RECEL KOYACAKSANIR SULANDIRMAYINIZ.)EV KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR. EN SON ZEVKİNİZE GÖRE SÜSLEMELER KALDI BEN ÜZÜM MANDALİNA VE 1 ADET MUZ İLE SÜSLEDİM VE EN ÜSTÜNEDE DAMLA ÇİKOLATA KOYDUM 1 SAAT DOLAPTA KALDIKTAN SONRA SERVİS ETTİK.

Tarif no : 140
Tarif adı : Açma
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/

Malzemeler :
1 paket yaş maya
1 bardak sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1bardak ılık su
YAPILIŞI
Ilık suda mayayı erit, geniş bir kabın içine tuz şeker mayayı unu sıvıyağı ilave et ,yumuşak bir hamur olmalı, mayası gelene kadar bekletin. Kabarınca yani mayası gelince küçük parçalar koparıp yuvarlak açalım, içine marğarin yada sıvıyağ ben sıvıyağı tercih ediyorum sıvıyağını sürüp rulo yap daha sonrabbirleştir. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine yumurta sarısı sür, susam çörekotu serp. 190cc de pişirilir.
NOT : hamur işlerinin yumuşak puf puf olmasını istiyorsanız fırına içi su dolu bir kap koyun........

Tarif no : 139
Tarif adı : Kabak Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://buramburam.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler :
1 orta boy kabak
3 bardak şeker
1 su bardağı su
Üzeri İçin
Fındık İçi
Yapılışı :
Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun.
Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun.

Tarif : 138
Tarif adı : Mısırlı Pilav
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler :
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü su
1/3 ölçü konserve mısır
Hazırlanışı:
Pirinci suda yarım saat ıslatalım. Az yağda kavuralım. Kaynar suyunu tuzunu dilerseniz tablet tavuk suyunu ilave eldim. Pilavın suyunu ekleyip çektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştıralım..
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü su
1/3 ölçü konserve mısır
Hazırlanışı:
Pirinci suda yarım saat ıslatalım. Az yağda kavuralım. Kaynar suyunu tuzunu dilerseniz tablet tavuk suyunu ilave eldim. Pilavın suyunu ekleyip çektirdikten sonra konserve mısırı ekleyip karıştıralım..

Tarif adı : Kakaolu Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://www.seviminsayfasi.blogspot.com/
MALZEMESi:
250 gr margarin
yarim cay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao
4 su bardağı
YAPILIŞI:
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini yoğuruyoruz .Önce kakao ve nişastayi sonra unu ekleyerek yoğuruyoruz. (kulak memesi kıvamında) 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Elimizle parcalar kopartıp yuvarlıyoruz. Üzerini bıçak ile çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun
250 gr margarin
yarim cay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao
4 su bardağı
YAPILIŞI:
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini yoğuruyoruz .Önce kakao ve nişastayi sonra unu ekleyerek yoğuruyoruz. (kulak memesi kıvamında) 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Elimizle parcalar kopartıp yuvarlıyoruz. Üzerini bıçak ile çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun
2 yorum:
CANIM HARİKA DEVAM EDİYORSUN EMEGİNE SAGLIK AYRICA SENDEN RİCAEM EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYENLER BANA BAŞVURMALARI İÇİN BİR YAZI YAZARSAN SEVİNİRİM HAYIRLI GUNLER
selam.bir tarifim daha var.alırsan sevinirim.kolaylıklar dilerim.
http://hunerlieller.net
Yorum Gönder