PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
Duyuru :
Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler.20 EKİM 2008 (pazartesi) -- 02 kasım 2008 (pazar) tarihleri arasında"Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği " nin 28. evsahibesi YASEMİN arkadaşımız olacaktır. Kendisini kutluyor ve kolaylıklar diliyorum. Bu arada Pazar akşamına kadar bana tariflerinizi göndermeye devam edebilirsiniz. Bakalım P.D.Ç.S.E. 27 'nin kapanış tarifi kimden gelecek?

Tarif no : 165
Tarif adı : Sütlü İrmik Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://deryayla.blogspot.com/
MALZEMESİ
1kg.süt
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınınca vanilyası eklenerek çırpılıp, borcama dökülür. Bir gece buzdolabında bekletilerek servis yapılır. Ben bu sefer sade yaptım, arasına kakaolu büskivi konarak ta çok güzel oluyor.Tarçın ve hindistan ceviziyle süsledim.

Tarif no : 164
Tarif adı : Sucuklu Kaşarlı Tava Böreği
Gönderen arkadaşım : http://chaplincafe.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER:
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 kave fincanı sıvıyağ
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
¼ bükme sucuk
100 gram kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı :
2 yumurta çırpılır, içine 1 su bardağı süt ve 1 kahve fincanı sıvıyağ eklenir, iyice çırpılır.Yufka teflon büyük bir tavaya veya tencereye kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirilir, üzerine sütlü karışımdan dökülür diğer yufka iki parçaya ayrılır, bir parçası büzdürülerek konur sütlü karışımdan dökülür , doğranmış sucuk ,domates,yeşilbiber,kaşar peyniri rendesi ve az miktarda tuz karıştırılıp üzerine yerleştirilir, diğer yarım yufka üzerine buruşturulup konur, sarkan yufkaların kenarları üzerine kapatılır, sütlü karışımdan tekrar üzerine dökülür, aygazın üzerinde kısık ateşte pişer.
Diğer tarafını bir tabak kapatıp ters çevirerek diğer tarafıda kızartılır.
Afiyet olsun!
Diğer tarafını bir tabak kapatıp ters çevirerek diğer tarafıda kızartılır.
Afiyet olsun!

Tarif no : 163
Tarif adı : Tulum Peynirli Domates

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Domates, tulum peyniri, salatalık, maydanoz, pulbiber, biraz yağ.
Domatesleri ortadan ikiye kesin, arasına tulum peyniri koyup, sıkıştırın. servis tabagına alın, salatalık, maydonoz, yağ ve pulbiberle süsleyin. Dilerseniz kaşar peyniri ile de yapabilirsiniz kahvaltıda yanına kızarmış ekmek bir bardak çay harika oluyor.

Tarif no : 162
Tarif adı : Kremalı Havuçlu Kek
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
Malzemeler :
3adet yumurta
1/2su bardağı toz şeker
1su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2su bardağı havuç rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1su bardağı kıyılmış ceviz içi
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Kreması:
2,5 su bardağı süt
1/2su bardağından biraz az un
1,5çay bardağı şeker
2 paket vanilya
Hazırlanışı:
Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpalım. Yağ ve süt ilave edilip tekrar çırpılır. Sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri de ilave edip çırpalım. Yağlanmış kalıbımıza boşaltalım.170 derecelik önceden ısıtılmış fırınımıza koyalım. Fırın kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmadan pişirelim.
Kremamızı hazırlıyalım. Bütün krema malzemesini tencereye koyalım. İyice çırpıp yedirelim. Ocağın altını yakıp karıştıra karıştıra kaynatalım. Arada tekrar karıştıra karıştıra soğutalım. Soğuyan kekimizin üzerine soğuttuğumuz kremasını dökelimbuzdolabında. Üzeri kapalı olarak muhafaza edelim. Çünkü kreması kuruyabilir. Afiyet olsun
2 yorum:
Canım etkinlik maşallah süper ve tam gaz devam ediyor,tarif bıraktım.Mutlu ve huzurlu bir hafta sonu dilerim,öptüm...
Canim üç tane tarifim daha var,gelip alabilirsin,öptüm...
Yorum Gönder