Malzemeler :
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. yağsız Kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet yumurta
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
tuz , karabiber
Yapılışı :
Margarin tavaya alınarak, eritilir. Yemeklik doğranmış soğan eritilen margarinle pembeleştirilir. Kıyma eklenip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Dolmalık biber ve domates küçük doğranıp, tavaya ilave edilir. Yaklaşık 7-8 dakika kavurduktan sonra tava ateşin üstünden alınır. İnce kıyılmış maydanoz, dolmalık fıstıklar ve kuşüzümü eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır. İlk iki yufka aralarına süt ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serpilerek, yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Kıymalı harç yufkaların üzerine yayılır. Diğer yufkalar da aralarına sütlü yağ karışımı sürülerek, tepsiye yerleştirilir. Milföy hamurundan şeritler kesilir. Yufkanın üzerine istenilen şekilde yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Canım etkinlik sonrası ne kadar leziz bir börek ellerine sağlık ben tepsiyi aldım arama,öptüm...
Birsel'cim ne kadar şık bir börek bu böyle. Tadınında nefis olduğuna eminim. Ellerine sağlık. Sevgiler canım..
Hem görüntüde, hem lezzette harika olmuş. Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder