Disable Copy And Past

20 Ekim 2008 Pazartesi

Puf Böreği


Malzemeler :
1 yemek kaşığı instant maya
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
2 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz (Ben bir kısmına sucuk-kaşar koydum.)
Kızartmak için :
sıvıyağ
Yapılışı :
Maya 1 su bardağı ılık suda eritilir. Tuz, sıvıyağ ve un eklenip, yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur kabarması için 20 dakika dinlendirilir. Bu arada peynirli harç hazırlanır. Lor peynirine, ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Hamurdan ceviz üyüklüğünde bezeler yapılır, un serpilerek çay tabağı büyüklüğünde açılır. (İsterseniz büyük yufkalar açarak kalıpla ya da geniş ağızlı bir bardakla hamurdan yuvarlaklar kesebilirsiniz. Böylece büyüklükleri de eşit olur.) Her yufkanın içine peynirli harç yerleştirilip, yarım daire şeklinde kapatılır. Açılmaması için kenarları biraz bastırılır. Kızartma tenceresinde sıvıyağ kızdırılır. Börekler önlü arkalı kızartılarak sıcak servis yapılır.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

canım maşallah hızına yetişemiyorum öptüm...

şeker pasta dedi ki...

Birsel ve İrem bana gönderdiğiniz yorumu yanlışklıkla kaybettim sanırım. Bloger'ın azizliğine uğradı sanırım. Okuyamamaıştım bile çok üzüldüm...
Sakın yayınlamadım zannetmeyin.
Sevgiler...

ebrulitatlar dedi ki...

Mmhh. Birsel'cim bayılırım.Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..