Disable Copy And Past

17 Ekim 2008 Cuma

P.D.Ç.S.E. 27 - 12. GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

Duyuru : Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler.


20 EKİM 2008 (pazartesi) -- 02 kasım 2008 (pazar) tarihleri arasında"Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği " nin 28. evsahibesi YASEMİN arkadaşımız olacaktır. Kendisini kutluyor ve kolaylıklar diliyorum. Bu arada Pazar akşamına kadar bana tariflerinizi göndermeye devam edebilirsiniz. Bakalım P.D.Ç.S.E. 27 'nin kapanış tarifi kimden gelecek?




Tarif no : 161
Tarif adı : Susamlı Bisküvi
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :

1 paket margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı susam
un
kabartmatozu

Yapılışı :
Margarin ve pudra şekerini karıştırın, susamları yağsız tavada kavurup, soğutun. Un ve kabartma tozu ile margarinin içine ilave edip, hamur haline getirin. Unlanmış zeminde açın. Bardak veya kalıpla şekil çıkarıp tepsiye dizin. 170 derecede pembe renk alana dek pişirin, fırından alıp soğumaya bırakın. Sonra pudra şekeri serperek servis yapın....





Tarif no : 160

Tarif adı : Mandalinalı Kek

Gönderen arkadaşım : http://hunerlieller.net/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MANDALİNALI KEK

MALZEME:

4 yumurta

1.5 su bardagı şeker

1 su bardagı süt

yarım bardak sıvıyağ

1su bardagı mandalina suyu

1paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 rendelenmiş havuç

aldıgı kadar un

2 dilimlenmiş mandalina


YAPILIŞI:

Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürünceye kadar iyice çırpalım.süt,sıvıyağ,mandalina suyu,rendelenmiş havuç,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.(ben mikserle karıştırıyorum.)sonra yavaşca elenmiş unuda ilave edelim.yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.üzerine mandalina dilimleri koyalım.180 derece fırında kekimizi pişirelim.soguyunca kalıbı ters çevirip çıkaralım.dilimleyip servis yapalım.afiyet olsun....



Tarif no : 159
Tarif adı : Meyveli Kek
Gönderen arkadaşım : http://soframdan.blogspot.com/






Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
4 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı portakal suyu
Kuru meyve şekerlemesi Üzüm, kayısı, portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un

Yapılışı:
Yumurtaları şekerle köpürüp beyazlayana kadar çırpın. Sonra sıvı malzemeleri portakal kabuğu rendesini, kabartma tozuyla karıştırılmış unu ve unlanmış kuru meyveleri, vanilyayı sırasıyla karışıma katarak yavaşça söndürmeden karıştırın. Kek kalıbına dökerek i80 dereceli fırında pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Ben bu kekimi geçtiğimiz yıl silikon kalıp aldığımda yapmıştım. Yalnız silikon kalıpta diğer kek kalıplarına göre daha uzun sürede pişiyor. Ama piştikten sonra kalıptan biraz soğumasını bekleyerek çıkarın, ben sabırsızlığımdan sıcak sıcak çıkardım, gerçi bir şey olmadı ama eliniz birazcık ta olsa yanıyor, zorlanıyorsunuz. Pastacı Kıza bu güzel tarif için teşekkür ediyorum.Afiyet olsun.




Tarif no : 158
Tarif adı : Sebzeli Biftek
Gönderen arkadaşım : http://yemekcenneti-moonrose.blogspot.com/





Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



Malzemeler:
İnce şeritler halinde kesilmiş dana biftek
1 orta boy soğan
1 adet haşlanmış kabak
1 adet haşlanmış havuç
1 adet ince şeritler halinde kesilmiş kırmızı biber, yeşil biber ve sarı biber
1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
Marine Etmek için:
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos:
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
Pişirilen etin suyu
Hazırlanışı:
Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15dk. bekletin.
Tavayı ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin.
Etleri bir tabağa alın.
Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın. (sosa eklemek için) tavaya soğan ve sarımsak koyarak kavurun.
Biberleri ekleyin ve rengi değişinceye kadar pişirin. Son olarak haşlanmış sebzeleri ekleyin.
Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra tavaya sebzelerin içine ekleyin.
Karıştırarak 1-2 dk. pişirin.
En son olarak etleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.




Tarif no : 157
Tarif adı : Peynirli Börek
Gönderen arkadaşım : http://buramburam.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
5 yufka
1 çay bardağı yoğurt ( ajda bardağı)
1 çay bardağı yağ ( ajda bardağı)
2 yumurta
İç Harcı İçin
Peynir ve maydanoz

Yapılışı :
Önce yoğurt , sıvıyağ ve yumurtalarımızı karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
Yufkamızı tezgahımıza serip her tarafına fırça yardımı ile sosumuzdan sürelim sonra yufkamızı ikiye katlayıp üstte kalan kısma tekrar sostan sürelim.Ve yufkamızın geniş tarafına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım ve tepsimizin ortasına burup yerleştirelim. Aynı işlemleri diğer yufkalara da uygulayıp tepsimize dizdikten sonra kalan sosu böreğimizin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri mis gibi kızarana dek pişirelim..
Piştikten sonra sıcacık bir çay ve sıcacık dostlarla beraber afiyetle yiyelim...






Tarif no : 156
Tarif adı : Beze
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
4 yumurta beyazı
5 çay bardağı toz şeker
2 damla limon suyu(bezelerin rengini daha beyaz yapması için)
Çay kaşığının ucuyla çok az tuz

Hazırlanışı:
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun. Sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaştırmamasına dikkat etmelisiniz. Tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz bu arada ocağımızın altını kısıp kabımızı üzerine koyup mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırptıktan sonra ateşten alalım. mikserle 10–15 dakika daha çırpmaya devam edelim karışımımız mikserin uçlarından düşmüyorsa ve koyu bir kıvam almışsa işlemimiz bitmiş demektir. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kâğıt üzerine sıkalım. Fırınımızı 100–110 C ayarlayıp önceden ısıtalım. Tepsiyi sıcak fırına koyup bezelerimiz kuruyuncaya kadar sakın kızartmayın yani rengi beyaz olması gerekiyor. Afiyet olsun.

Püf noktalar:
Yumurta beyazlarını sarılarından ayırırken çok dikkat edin ve beyazına sarısından bir damla dahi kaçırmayın. Yumurtaların taze olmasına çok dikkat edin.
Kaşımı ocaktan aldıktan sonra mikserle koyu kıvam alıncaya kadar(kremşanti kıvamında)çırpın.
Fırını önceden ısıtın ve 100–110 C bezeler kuruyana kadar(yaklaşık 1–1,5 saat kadar) pişirin fakat kızartmayın yani beyazken çıkartın.

Hiç yorum yok: