Malzemeler :
1 kg. baklavalık yufka
400 gr. tereyağı
300 gr. fındık
Şerbeti için ;
5 su ardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yapılışı :
Tereyağı eritilir. Hazır yufkalar tek tek açılarak yağlanmış tepsiye dizilir. ilk 8-10 yufkanın her birinin üzerine fırça ile tereyağı sürülür. Daha sonraki yufkalar 3'erli gruplar halinde yerleştirilir. Her 3 yufkada bir yağ sürülür. (Ben her 15 yufkada bir aralarına çekilmiş fındık serptim.) Kalan son 8-10 yufkanın da her bir katına tereyağı sürülür. Son yufkanın üzeri de yağlandıktan sonra kare şeklinde dilimlenip180 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbeti için toz şeker ve su 10 dk. kaynatılır. 3-4 damla limon damlatılıp ocak kapatılır. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbet kepçe ile gezdirilir. Ilınınca üzerine fındık serpilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
geçte olsa bayramını kutlamak istedim...ayrıca ellerine sağlık...
canım tarin yağı genelde metroda falan oluyor.yada büyük marketlerde.bizim burada her bayram her yerde bulmak çok kolay olduğu için bilemiyorum..
canım selamlar...ıslatma sütüne vanilya kullanabilirsin...ama likör çok yakısıyor....sevgiler
Yorum Gönder