Yeni yıl kutlaması etkinliklerini izlemek için Nişantaşı'na giderken bir manavda deniz börülcesi gördüm ve hazine bulmuş gibi sevindim. Umarım İstanbul'un bütün semtlerinde bu lezzetli otu daha kolay bulabiliriz.
Malzemeler :
2 demet deniz börülcesi
8 adet limonlu suda haşlanmış enginar çanağı (konserve kullandım.)
7-8 adet kekik aromalı zeytinyağında bekletilmiş kuru domates
1 avuç iri çekilmiş ceviz
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
zeytinyağı
limon suyu
Yapılışı :
Deniz börülceleri sirkeli suda bekletilip yıkanır. Kaynar suya atılarak diriliklerini kaybetmeyecek şekilde (15 dakika) haşlanır ve sıcak sudan çıkarılarak soğuk suya tutulur. Sap kısımların tutulup sıyrılarak kılçıkları ayıklanır. Kuru domatesler doğranıp deniz börülcesi ile harmanlanır; enginar çanaklarının üzerine paylaştırılır. Bir kasede ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon ve tuz çırpılarak sos hazırlanır; salatanın üzerine gezdirilir. İri kırılmış cevizle süslenerek beklemeden servis yapılır.
Afiyet olsun.