Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
200 gr. oda sıcaklığında margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine;
yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp alıdığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp parmak kalınlığında 2 tane çubuk yapılır, yan yana konulup uç kısımları birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
çayımın yanına olsada yesem,ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
ellerine sağlık birsencim nefis gözüküyorlar sağlıkla kal..
ellerinize sağlık bayılırım bende çatala hele çayın yanında :)
pişti olmuşuz bu gün bende de çatal var :)))
ellerine sağlık canım çok güzel olmuşlar
Yorum Gönder