Disable Copy And Past

22 Aralık 2011 Perşembe

Çatal Çörek



Malzemeler :

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

200 gr. oda sıcaklığında margarin

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un


Üzerine;

yumurta sarısı, çörek otu


Yapılışı :

Bütün malzemeler karıştırılıp alıdığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp parmak kalınlığında 2 tane çubuk yapılır, yan yana konulup uç kısımları birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

çayımın yanına olsada yesem,ellerinize sağlık.

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık birsencim nefis gözüküyorlar sağlıkla kal..

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerinize sağlık bayılırım bende çatala hele çayın yanında :)

sarımutfak-hande dedi ki...

pişti olmuşuz bu gün bende de çatal var :)))
ellerine sağlık canım çok güzel olmuşlar