Disable Copy And Past

2 Aralık 2011 Cuma

Mısır Unlu Tavuk




Malzemeler:

600 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti

1 kahve fincanı süt

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı soya sosu

1-2 diş sarımsak

tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber

1 su bardağı mısır unu


Kızartmak İçin;

sıvı yağ


Yapılışı :

Tavuk etleri yıkanıp bir kaba alınır. Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, süt, soya sosu, tuz ve baharatlar eklenip harmanlanır. Yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. Sonra mısır ununa bulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.


Not: Ben Tefal Actifry ile hem daha az yağla, hem de kızartma kokusu ve tavukları çevirme derdi olmadan kızarttım.

Afiyet olsun.


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım sevgiler.

seyabb dedi ki...

çıtır çıtır harika bir lezzet...

Unknown dedi ki...

Mmmm bu ne lezzetli bir görüntü. Mutlaka denemek lazım.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görüntüler sundun bizlere:)