600 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 kahve fincanı süt
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1-2 diş sarımsak
tuz, kırmızı pulbiber, kekik, karabiber
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak İçin;
sıvı yağ
Yapılışı :
Tavuk etleri yıkanıp bir kaba alınır. Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, süt, soya sosu, tuz ve baharatlar eklenip harmanlanır. Yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. Sonra mısır ununa bulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Ben Tefal Actifry ile hem daha az yağla, hem de kızartma kokusu ve tavukları çevirme derdi olmadan kızarttım.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerine sağlık arkadaşım sevgiler.
çıtır çıtır harika bir lezzet...
Mmmm bu ne lezzetli bir görüntü. Mutlaka denemek lazım.
ellerine sağlık canım nefis görüntüler sundun bizlere:)
Yorum Gönder