Disable Copy And Past

27 Aralık 2011 Salı

Kuru Börülce Salatası



Aslında bu salatanın fotoğrafını daha önce paylaşmıştım, ancak herkesin bildiği bir salata diye tarif yazmamıştım. Biz "herkesin bildiği bir tarif " diye düşünsek de bilmeyen birileri mutlaka çıkıyor. Bir arkadaşımız için düzenlediğimiz baby shower partisinde bu salatadan yaptım, arkadaşlarım çok beğendi ve ısrarlarıyla tarifi paylaşıyorum:))
Malzemeler:
1 su bardağı kadar kuru börülce
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
2-3 dal yeşil soğan
1 kase biberli yeşil zeytin (dilimlenmiş)
zeytinyağı
nar ekşisi
sumak
kırmızı pulbiber
tuz
Yapılışı :
Börülceler bir gece önceden ılık tuzlu suda bekletilir. Suyu dökülüp tekrar su eklenir ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp soğuk suya tutulur.
Yeşillikler ince kıyılır. Közlenmiş biber çekirdekleri temizlenip ince doğranır. Bütün malzeme bir kapta harmanlanır. Nar ekşisi, zeytinyağı, sumak, kırmızı pulbiber ve tuz ile tatlandırılır. Salata tabağına alınıp servis yapılır.
Afiyet olsun.

Pırasalı Börek



Birdemliksohbet Sevil'de görüp denediğim, nefis bir börek. Kızım pırasa yemediği için bir kısmını peynirli yaptım; yufkayı 4 adet kullandım.
Malzemeler :
2 adet yufka
5-6 adet orta boylarda pırasa (sadece beyaz kısımları)
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
Yufkaları ıslatmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su (yağ ve su karıştırılıp, sos hazırlanacak)
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı :
Pırasalar iyice yıkanıp ince ince kıyılır. Derince bir kaba alınıp üzerine yoğurt, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edilip karıştırılarak iç harcı oluşturulur. İlk yufka temiz bir zemine serilir ve yağ-su karışımı ile ıslatılır. Üzerine ikinci yufka serilir ve aynı şekilde ıslatılır. Yufkalar önce dörde sonra her bir parça tekrar üçe bölünerek toplam 12 dilim elde edilir. Her dilimin geniş tarafına iç malzemeden yarleştirilip sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış fırın tepsinize ya da yağlı kağıt serilmiş tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

23 Aralık 2011 Cuma

Böğürtlen Soslu Cheesecake





İlk cheesecake denememi nihayet cafeportakal'ın tarifinden yararlanarak yaptım, bu başarılı sonuçtan sonra sanırım son denemem olmayacak. Teşekkürler Bahar Hanım:))

Malzemeler :

2 paket burçak bisküvi

100 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.)

400 gr. labne

3 adet yumurta

1 paket krema(200 ml)

Yarım su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 limon rendesi


Sosu için:

1 paket meyveli sos

2 çay bardağı su

1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen


Yapılışı:

Burçak bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir. Margarin eklenip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür.Bastırarak kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayılır, buzdolabına kaldırılır.

Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alınır, şeker ile karıştırılır. Krema eklenip karıştırmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek eklenerek tekrar karıştırılır. Un,vanilya ve limon kabuğunu da eklenip karıştırılır. Buzdolabındanki kalıp alınır ve karışım üzerine dökülür. Üzerindeki hava kabarcıkları gidinceye kadar karışım kaşıkla düzeltilir. 160 derece fırında kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (25 dakika yeterli, ben 30 dakika pişirdin biraz fazla kızardı.) Fırın kapağı açılmadan soğuyuncaya kadar bekletilir. Buzdolabına kaldırılarak 1 gece bekletilir.

Sosu için; meyveli sos paketin üzerindeki tarife göre pişirilir. İçerisine böğürtlen eklenir ve sos kıvamına gelince ocak kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca cheesecake'in üzerine dökülüp servis yapılır.


Afiyet olsun.

22 Aralık 2011 Perşembe

Çatal Çörek



Malzemeler :

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

200 gr. oda sıcaklığında margarin

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un


Üzerine;

yumurta sarısı, çörek otu


Yapılışı :

Bütün malzemeler karıştırılıp alıdığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp parmak kalınlığında 2 tane çubuk yapılır, yan yana konulup uç kısımları birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

21 Aralık 2011 Çarşamba

Cevizli-Damla Çikolatalı Tart





Malzemeler :

Tart hamuru için;

125 gr. oda sıcaklığında margarin

1 adet yumurta

yarım su bardağı pudra şekeri

1 çimdik tuz

1 paket vanilya

yarım paket kabartma tozu

2 su bardağı un

İçine;

1 su bardağı çekilmiş ceviz

3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi

yarım su bardağı toz şeker

1 çay bardağı damla çikolata

1 adet yumurta akı

Üzerine;

yumurta sarısı

toz şeker


Yapılışı :

Un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu ve tuz karıştırılıp yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir. Mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılarak kalan hamur merdane ile açılarak tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla hamurun üzerine delikler açılır.

Çukur bir kapta ceviz, şeker, hindistancevizi yumurta akı ile iyice karıştırılır ve tart kalıbına yayılır. Ayrılan hamur merdane ile açılır ve tartölet bıçağıyla eşit kalınlıkta şeritler kesilir. Kesilen şeritler hafifçe burularak tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir, aralardaki boşluklara damla çikolata serpilir. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp, toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.

Afiyet olsun.

20 Aralık 2011 Salı

Bosch Çevre Kulübü Yıldızlar Kategorisi Yayında

Capitol Ogilvy PR Worldwide Turkey'den Diğdem Oğuz'dan aldığım davet ile Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer’in ev sahipliğinde The Marmara'da gerçekleşen Bosch Çevre Kulübü Yıldızlar Kategorisi'nin açılış partisine kızımla beraber katıldım. Origamiden yüz boyamaya, PlayStation oyunlarından basket şovlarına kadar çeşitli aktivitelerin olduğu harika bir Pazar günü geçirdik. Kızım özellikle ahşap boyama ile çok ilgilendi. Tam da kızımın yaş grubuna uygun olan http://www.bosch-cevrekulubu.com/ internet sitesinin yıldızlar kategorisinden den kızımın da bol bol yararlanacağını umuyorum. Diğdem Hanım'a ve Bosch ailesine bu güzel organizasyon için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Bosch Çevre Kulübü Minikler’den sonraşimdi de Yıldızlar Kategorisi yayındaBosch Ev Aletleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü, ilk olarak,4 - 7 yaş grubu çocuklara yönelik hazırladığı “Minikler Kategorisi” ileyayın hayatına merhaba diyen doğa dostu web sitesinin 8 - 13 yaş grubundakiçocuklara ve gençlere özel içerikle hazırladığı “Yıldızlar Kategorisi”ni de yayına açtı.Çevreden uzaya, kültür-sanattan eğlenceye, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’ndan spora kadar birçok konuda içerik sunan site, yalnızca bilgi vermekle kalmıyor, oyunlar ve eğlenceli uygulamalarla kullanıcılarının sitede keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece günlük yaşamımızı değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch Ev Aletleri, geleceğe karşı sorumluluğunun bilinci ve doğa dostu nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefi ile kurduğu ve açılışını 4 - 7 yaş grubundaki çocukların, çevre ile ilgili temel bilgileri eğlenceli bir şekilde öğrenmesini amaçlayan Minikler Kategorisi ile yaptığı http://www.bosch-cevrekulubu.com/ internet sitesinde, yeni bir kategori daha açtı. 8 – 13 yaş grubu çocuklara özel bir içerik ile hazırlanan Yıldızlar Kategorisi doğa, kültür-sanat, uzay, spor gibi birçok konuda yalnızca bilgi vermekle kalmıyor, oyunlar ve eğlenceli uygulamalarla kullanıcılarının sitede keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak etkinliklere de yine site üzerinden ulaşılabiliyor. Özgün içeriği ve dinamik atmosferi ile dikkat çeken sitede yer alan karakterlerin illüstrasyonları, kullanılan renkler, foto-galeriler ve fon müziği, Bosch Çevre Kulübü Yıldızlar Kategorisi’ne canlılık katıyor.




Bosch Çevre Kulübü’nün Yıldızlar’ı ile tanışınBosch Çevre Kulübü Yıldızlar Kategorisi, Duru, Orçun, Melis, Mert ve Nil adlarındaki beş muhabirin yönettiği bir site. Muhabirlerden her biri ayrı ayrı ilgi alanları doğrultusunda öğrendiklerini kendi dillerinde aktarıyor, siteyi ziyaret eden arkadaşlarını kendi dünyaları ile tanıştırıyor.Çevre Yolu’nun yöneticisi olan Duru, ziyaretçilere çevreyle ilgili bilgiler veriyor, hayvanlarla röportajlar yaparak, doğa fotoğraflarını paylaşıyor.Kültür Kültür Kültür’ün yöneticisi Melis, dünyanın dört bir köşesinden kültür ve sanat haberleri, gezi yorumları ve fotoğrafları ile eğlenceli bilgiler veriyor.Kozmik O da! bölümünde Orçun, fantastik bilgiler, uzay yolu maceraları ve astral sözlük ile arkadaşlarına ilginç aktarımlarda bulunuyor.Eğlenmece bölümünün yöneticisi Nil, birbirinden yeni ve eğlenceli oyunlar, matrak mektuplar ve duygusal şiirlerle ziyaretçilerin keyfine keyif katıyor.Spor-Aktif’in yöneticisi Mert, sportif kişiliği ile bütünleşen bu bölümde, en güncel ve dinamik spor haberlerini aktarıyor.


Facebook’la bağlanma ve paylaşma imkanı 8 – 13 yaş grubu çocuk ve gençlerin sıkça kullandığı Facebook’la bağlantılı olan Yıldızlar Kategorisi, kullanıcılar için daha interaktif bir ortama dönüşüyor. Kullanıcılar, siteye, kendi Facebook hesaplarıyla bağlanabilmenin yanı sıra haber ve fotoğrafları da paylaşabiliyor. Üstelik kulüp yıldızları Duru, Orçun, Melis, Mert ve Nil’in Facebook sayfalarına kolayca ulaşabiliyor ve buradan da onlarla iletişim kurabiliyor.Danışmanlar sayesinde ebeveynlerin içi rahatBosch Çevre Kulübü web sitesine danışmanlar da destek veriyor. Sitede paylaşılan içerikler, tamamen fiziksel ve ruhsal açıdan gelişim döneminde olan 8 - 13 yaş grubundaki çocuk ve gençlere özel olarak hazırlanıyor. Sitedeki tüm içerikler Pusula Psikoloji Çocuk Genç ve Aile Merkezi’ndeki Pedagog/Özel Eğitimci Duygu Akdoğan Şenler ile Klinik Psikolog Çiğdem Çalkılıç Taylor’un onayından geçerek, yayına alınıyor.Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile ilgili en güncel haberleri de bu siteden takip edin!Bosch Çevre Kulübü web sitesi, çocuklara ayrıca, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyunla ilgili bilgilere ulaşma imkanı da sunuyor. Sahnelendiği günden bu yana 17 bini aşkın çocuğa ulaşan tiyatro oyunuyla ilgili izleyici görüşleri, sezon programı, oyuncularla yapılan söyleşiler, oyun sırasında yapılan çekimlerden oluşan video ve fotoğraf galerisi de Bosch Çevre Kulübü’nde yer alıyor.Bosch Ev Aletleri, çevre ve eğitim için 2002’den bu yana çalışıyor2002 yılında Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle gelecek kuşaklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevre çalışmalarına destek veren Bosch Ev Aletleri, aynı yıldan bu yana da Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile eğitim odaklı projeler yürütüyor, çeşitli çalışmalara destek oluyor. Sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi’ni, 2008 yılından bu yana hem maddi hem de manevi olarak destekliyor. Proje kapsamında Mart 2011 itibariyle toplamda yaklaşık 11.000 öğretmen ve 1 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı. Bosch Ev Aletleri’nin aynı yıl hayata geçirdiği bir diğer çevre ve eğitim odaklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ise Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu. Tiyatronun evrensel dilini kullanarak, çevre konusunda bilinçli bireyler yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında bugüne kadar iki farklı oyun ile toplamda 31 bini aşkın çocuğa çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılandı.“Bosch ürünleri size yalnızca günlük yaşamınızı değil geleceğinizi de iyileştiren teknolojiler sunar”Daha detaylı bilgi almak isteyen tüketiciler, Türkiye’nin her yerinden ulaşabilecekleri Bosch Çağrı Yönetim Merkezini arayabilirler (444 6 333) http://www.bosch-home.com/



16 Aralık 2011 Cuma

Ispanaklı Rulo Köfte

Malzemeler :
750 gr. dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
5 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurtanın sarısı
İçine;
500 gr. ayıklanmış, yıkanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber

Domates sos için;
4-5 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
sıvı yağ

Yapılışı :
Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış ıspanaklar eklenip pişirilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca kaşar rendesi eklenip karıştırılır.
Kıyma derin bir kaba alınır. Yumurta sarısı hariç tüm malzeme eklenerek iyice özleşinceye kadar yoğrulur ve yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte harcı alınır ve elle bastırılarak dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına ıspanaklı harç yayılır. Kıymanın kenarları ortaya toplanarak rulo haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. İnce kıyılmış sarımsak sıvı yağda hafif kavrulur, domatesler eklenip sos kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Toz şeker ve tuz eklenir, bir taşım daha kaynatılıp ocak kapatılır. Köfte dilimlenerek üzerine domates sos gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

15 Aralık 2011 Perşembe

Linzer Turta




Lezzet Dergisi'nin ekinden denediğim bir tarif.


Malzemeler :

Hamuru için;

2 adet yumurta

1,5 su bardağı ince çekilmiş badem (Fındık kullandım.)

200 gr. tereyağı

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 tutam tuz

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


İç harcı;

200 gr. bitter çikolata

250 gr. çekirdeksiz vişne

file badem (file fındık kullandım.)


Yapılışı :

Hamur için verilen malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Hazırlanan hamur tart kalıbına yayılır. Çikolata benmari usulü eritilir ve tartın üzerine fırça yardımıyla sürülür. Üzerine vişne taneleri dizilir, file fındık/badem serpilir. İsteğe göre hamurdan biraz ayrılıp kalıpla kesilerek tartın üzerine yerleştirilir, yumurta sarısı sürülüp toz şeker serpilir. (Hamurun içine koyduğunuz yumurtanın sarısından 1 çay kaşığı kadar ayırıp üzerine sürmek için kullanabilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.


Afiyet olsun.


13 Aralık 2011 Salı

Rulo Hindi Göğüs ve Kestaneli-Karidesli Risotto



MSA'da eğitmen şef Hakan Şen eşliğinde Pril ile yılbaşı lezzetleri etkinliğinde yaptığımız tarif. Fotoğraflar için Duygu Hanım'a teşekkür ediyorum.

Rulo Hindi Göğüs

Malzemeler:

2 adet hindi göğüs

200 gr. kestane mantarı

1 adet orta boy soğan (İnce doğranmış)

100 ml. krema

50gr. toz parmesan peyniri

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 dal taze kekik

2 dal taze fesleğen

200 gr. ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)

tuz, karabiber

zeytinyağı


Parmesanlı Domates Sos için;

200 gr. konkase domates

1/2 adet soğan

2 diş sarımsak

100 ml. tavuk suyu

50 gr. parmesan peyniri

5 gr. toz şeker

tuz, karabiber

zeytinyağı


Yapılışı :

Hindi etleri istenilen incelikte kesilip streç film arasına alınır ve et döveceği ile dövülür. Bir tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Mantar eklenip 5-6 dakika sotelenir. Doğranmış ıspanak eklenip karıştırılır. Ispanaklar sönüncekrema ve parmesan peyniri eklenir. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen eklenip ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Hindilerin ortasına ıspanaklı karışım yerleştirilip, rulo şeklinde sarılır. Üzerine zeytinyağı sürülüp, tuz-karabiber serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.

Sos için;

Soğan ve sarımsaklar küp şeklinde doğranır ve az yağlı bir tavada sotelenir. Domates, şeker, tavuk suyu eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tuz, karabiber ve parmesan peyniri eklenip ocaktan alınır. Dilimlenmiş hindi rulonun üzerine gezdirilerek servis yapılır.



Kestaneli ve Karidesli Risotto

Malzemeler :

200 gr. arborio pirinç

1/2 adet kuru soğan (çok minik doğranmış)

1-1,5 lt. tavuk suyu veya sebze suyu

80 ml. beyaz şarap (biraz sulandırılmış elma sirkesi)

100 gr. çimçim karides

50 gr. kestane püresi

30 gr. parmesan rendesi

40 gr. tereyağı

tuz, karabiber

zeytinyağı


Yapılışı:

Derin bir tencereye zeytinyağı alınıp ısıtılır. Soğan eklenip karıştırılarak pişirilir (renk almamasına dikkat edin) Pirinç eklenip 2-3 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.Şarapı/sirke eklenip orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Bir kepçe kadar tavuk suyu eklenip karıştırmaya devam edilir. Tuz, karabiber ve kestane püresi eklenir. Başka bir tavada karidesler yarım pişmiş olarak sotelenir ve risottaya eklenir. Risotto kremamsı bir hale gelinceye, pirinçler pişmiş ama biraz sert oluncaya kadar tavuk suyu eklenerek pişirilir. (Bazı zaman tavuk suyunun hepsini, bazen de 1 kepçe kadar kalacak miktarda kullanabilirsiniz, bunun kararını risttonun kıvamına bakarak anlayacaksınız.) Ateşten alınan risottonun içine tereyağı eklenip hızlıca karıştırılır. Parmesan eklenip servis yapılır.


Afiyet olsun.

12 Aralık 2011 Pazartesi

Balkabağı Çorbası




MSA'da Pril etkinliği sırasında pişirdiğimiz, nefis çorba. Menüde gördüğümde "nasıl olur, acaba" diye düşünmüştüm ama bundan sonra sık sık pişireceğim.


Malzemeler :

(2 Kişilik)

300 gr. balkabağo (brüt)

200 ml. tavuk suyu

70 ml. krema

10 gr. tereyağı

10 ml. balzamik sirke (beyaz)

tuz, karabiber


Çorbanın son hali için;

80 gr. bal kabağı (minik küpler halinde doğranmış)

1 adet arpacık soğan (ince dilimlenmiş)

10 gr. tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 dal frenk soğanı

50 gr. istiridye mantarı

tuz, karabiber


Yapılışı :

300 gr. balkabağı küp şeklinde doğranır ve tavuk suyu ile birlikte tencereye alınır, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Blender yardımı ile püre haline getirilir. Krema, tuz, karabiber ve balzamik sirke eklenir.

Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı alınıp ısıtılır. Minik küpler halinde doğranmış balkabakları eklenip yumuşayıncaya kadar sotelenir. Soğan ve minik doğranmış istiridye mantarı eklenir, 6-7 dakika sotelenir. Hazırlanan kabaklı sote çorbaya eklenip ısıtılır ya da isteğe göre kaselere paylaştırılan çorbanın üzerine dökülür. Üzerine ince kıyılmış frenk soğanı serpilip servis yapılır.


Afiyet olsun.