Çaya misafirim olduğunu öğrenince kek yapmaya karar verdim. Eve gidince buzdolabını açtım ve malzemeleri gözden geçirdim; bir süredir yenmeyen tahin helvası gözüme çarptı ve sevgili Hilal'in tahin helvasıyla kek yaptığını hatırladım, "neden olmasın" deyip işe başladım. Hamuru hazırladım, helva paketini açtım, baktım ki helva kakaolu. "Eyvah, kekin rengi kötü olacak" deyip dolapta kakao aramaya başladım. Neyse ki varmış. Yakın zamanda aldığım softbowl lalezar kalıbımı denemek için güzel bir fırsat ve nefis bir kekim oldu.
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yumuşak margarin (Becel)
2 çay bardağı süt
150 gr. kadar tahin helvası
1/2 su bardağı bütün antepfıstığı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurtalar, toz şeker ve yumuşak margarin karıştırma kabına alınarak krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un kakao ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Son olarak antepfıstığı ve ufalanmış tahin helvası eklenip iyice karıştırlır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülerek 150-160 derece fırında pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır ve üzerine isteğe göre pudra şekeri elenip, toz antepfıstığı serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.