4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Hangi tarife bakacağımı ne yorum yazacağımı şaşırdım vallahi. hepsi birbirinden güzel canım . eline sağlık. Mutfaktan çıkmamışsın belli hafta sonu. Sevgiler
Hafif bir yaz yemeği olmuş.Çok beğendim tarifni aldım deniycem elinize sağlık...
Bende tariflerinize yetişemedim bugün hepsi birbirinden güzel nefis sunumlar hep harika elinie sağlık..Sevgiler..
Kabak nefis görünüyor ellerine sağlık canım.
Kabak sevmeyenler bile eminim bu yemeğe hayır diyemiyecekler.....
Yorum Gönder