Malzemeler :
1/2 paket spagetti makarna
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık kabak
1 adet havuç
9-10 adet kültür mantarı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Üzerine;
parmesan peyniri
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp dilimlenir. Biberler çekirdekleri çıkarılıp jülyen usulü doğranır. Kabağın kabukları kazınıp yıkanır ve jülyen usulü doğranır. Havucun kabukları kazınır, yıkanır ve jülyen usulü doranır. Bütün sebzeler bir tencerede sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar sotelenir, tuzu ayarlanır. Gerekirse bir miktar su eklenebilir.
Makarnalar tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır. Suyu süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine sote yapılmış sebzeler ve parmesan peyniri dökülerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder