Disable Copy And Past

16 Haziran 2010 Çarşamba

Tavuk Tandori



Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Nutricook ile denediğim, 6 dakikada pişen, nefis bir tarif.
Malzemeler :
4 adet tavuk göğsü
1 kase yoğurt
1 adet soğan (Ben fazla kullandım.)
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml. tavuk suyu (750 ml. su + tavuk bulyon)
40 gr. karışık baharat (Kotanyi tavuk harcı kullandım)
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
5 dal taze nane
tuz ve karabiber
Yapılışı :
Bir karıştırma kabında baharatlar (Kotanyi Tavuk harcı), toz zencefil ve zeytinyağı karıştırılarak marinat hazırlanır.
Soğanlar dilimlenir, Biber ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir; tavuk ve biber küp şeklinde doğranır.
Tavuk etleri ve sebzeler sırasıyla tahta şişlere dizilir, tuz serpilir. Şişler marinata bulanıp Nutricoock'un buhar sepetine yerleştirilir. Tencereye su konulup, buhar sepeti yerleştirilir ve kapağı kapatılır. Akıllı konrol saati 6 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
Yoğurt sos için; Nane yıkanıp kurulanır. Yaprakları dallarından ayrılıp incecik kıyılır. Nane, kimyon ve yoğurt bir karıştırma kabında karıştırlır. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp buzdolabında en az 10 dakika dinlendirilir.
Pişen tavuklar servis tabağına alınıp pilav ve yoğurt sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

belguzaranne dedi ki...

merhba elınıze sağlık nefıs görunuyor hayırlı akndıller