Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
6-7 dal maydanoz
1 adet orta boy patates
300 gr. lor (250 gr. kullandım.)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
Tuz
4 adet böreklik yufka
6-7 dal maydanoz
1 adet orta boy patates
300 gr. lor (250 gr. kullandım.)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
Tuz
Yapılışı :
Börek tepsisi azıcık yumuşak margarin ile yağlanır. (Ben yağlı kağıt serdim.)Sütün içine; yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tatlı kaşığı yumuşak margarin ilave edilerek iyice karıştırılır.
Patates çiğden rendelenir; lor ve doğranmış maydanozla karıştırılarak tuz ilave edilir.
Birinci yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir ve sütlü karışımla ıslatılır. 2. kat yufkada aynı şekilde ıslatılır ve 2. yufkanın kenarları mektup gibi katlanarak iç malzemenin tamamı tepsiye eşit şekilde yayılır. Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır. En üstteki yufka böreğin üzerine zarf gibi katlanır ve kalan sütlü karışım üzerine gezdirilir. Börek pişmeden uygun şekiller halinde kesilerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
8 yorum:
nefis gözüküor elinize sağlık
A aaaaaaa denemene çok memnun ve mutlu oldum canım . Sevgiler
börek olsunda neyli olursa olsun eline sağlık nefis görünüyor
canim ellerine saglik nefiiis bir börek olmus,afiyetler olsun...sevgiler
ellerine sağlık canım bayılırım
ayyyy ben bayılıyorum. bu patatesli böreklere. ellerinize sağlık..
ÇOK SEVERİM CANIM, AMA ŞU ARALAR YİYEMİYORUM. MALUM BİRAZCIK DİYETTEYİM DE BAKALIM NE KADAR DAYANABİLCEM. ELLERİNE SAĞLIK HAYIRLI GÜNLER.
Ellerine saglikb canim nefis görünüyor.
Yorum Gönder