Disable Copy And Past

4 Haziran 2010 Cuma

Patatesli Lorlu Tepsi Böreği


Böreklerde genellikle kahvaltı için aldığım peyniri kullanırım, ilk defa lor peyniri ile börek yaptım. İrem her zaman ki gibi peynirlerini ayıklayarak yedi ama severek yaptığım, güzel ve kolay bir börek tarifi. Tarif için Hilal ve annesine teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
6-7 dal maydanoz
1 adet orta boy patates
300 gr. lor (250 gr. kullandım.)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
Tuz

Yapılışı :
Börek tepsisi azıcık yumuşak margarin ile yağlanır. (Ben yağlı kağıt serdim.)Sütün içine; yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tatlı kaşığı yumuşak margarin ilave edilerek iyice karıştırılır.
Patates çiğden rendelenir; lor ve doğranmış maydanozla karıştırılarak tuz ilave edilir.
Birinci yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir ve sütlü karışımla ıslatılır. 2. kat yufkada aynı şekilde ıslatılır ve 2. yufkanın kenarları mektup gibi katlanarak iç malzemenin tamamı tepsiye eşit şekilde yayılır. Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır. En üstteki yufka böreğin üzerine zarf gibi katlanır ve kalan sütlü karışım üzerine gezdirilir. Börek pişmeden uygun şekiller halinde kesilerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

nefis gözüküor elinize sağlık

Saglıklımutfak dedi ki...

A aaaaaaa denemene çok memnun ve mutlu oldum canım . Sevgiler

hanife dedi ki...

börek olsunda neyli olursa olsun eline sağlık nefis görünüyor

kelebeklisaniyeler dedi ki...

canim ellerine saglik nefiiis bir börek olmus,afiyetler olsun...sevgiler

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım bayılırım

ebru dedi ki...

ayyyy ben bayılıyorum. bu patatesli böreklere. ellerinize sağlık..

Meleğin Mutfağı dedi ki...

ÇOK SEVERİM CANIM, AMA ŞU ARALAR YİYEMİYORUM. MALUM BİRAZCIK DİYETTEYİM DE BAKALIM NE KADAR DAYANABİLCEM. ELLERİNE SAĞLIK HAYIRLI GÜNLER.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglikb canim nefis görünüyor.