Aldığım Akdeniz karnabarı ile ilgili tarif bulamayınca; evde buluna malzemelerle böyle bir salata uydurdum. Biz beğendik.
Disable Copy And Past
30 Aralık 2008 Salı
Brokoli ve Akdeniz Karnabaharı Salatası
Aldığım Akdeniz karnabarı ile ilgili tarif bulamayınca; evde buluna malzemelerle böyle bir salata uydurdum. Biz beğendik.
Zeytinyağlı Pırasa
29 Aralık 2008 Pazartesi
Fındık Rüyası (P.D.Ç.S.E. 32)
1 yumurta
125 gr. fındık
3 su bardağı un
yarım paket tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için; marmelat
26 Aralık 2008 Cuma
Üzümlü Mayalı Kek (P.D.Ç.S.E 32)
Tarifi sofra dergisinde görüp, denedim. Kekden daha çok üzümlü ekmeğe benzedi.
25 Aralık 2008 Perşembe
Cevizli Burma Baklava (P.D.Ç.S.E. 32)
Bu nefis tatlıları P.D.Ç.S.E. 32 ev sahibesi renklikurabiyeler arkadaşıma sevgilerimle beraber gönderiyorum.
Malzemeler :
500 gr. baklavalık yufka (Ben Afillo marka kullandım.)
250 gr. tereyağı
200 gr. çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon
Yapılışı:
Tepsi yağlanır. İki adet baklava yufkası üst üste yerleştirilir. Bir kenarına çekilmiş ceviz serpilir. Yufkalar oklavaya sarılır ve yanlarından sıkıştırılarak, ortaya doğru büzdürülür. Büzme işlemi bittikten sonra oklava yufkaların arasından çıkartılır ve yufkalar tepsiye yerleştirilir. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra dilimlenir. 250 gr. tereyağı eritilerek tatlının üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbet için; su ve şeker tencereye alınır ve 10 dakika kaynatılır. 2-3 damla limon damlatılarak ocaktan alınır. Pişen tatlını üzerine sıcak halde iken, sıcak şerbet kepçe ile her tarafına gezdirilir. Soğuyunca fıstıkla süslenip servis yapılır.
24 Aralık 2008 Çarşamba
Yoğurtlu Akdeniz Karnabaharı Salatası
Pastırmalı Patatesli Börek (P.D.Ç.S.E. 32)
23 Aralık 2008 Salı
İncirli Kurabiye (P.D.Ç.S.E. 32)
22 Aralık 2008 Pazartesi
Boş Börek (P.D.Ç.S.E. 32)
P.D.Ç.S.E. yeni ev sahibesi renklikurabiyeler arkadaşıma daveti için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
Malzemesi basit, yapımı kolay ama lezzeti harika bir börek. Kahvaltılara, habersiz gelen misafirlere hemen hazırlananabilecek tariflerden biri.
Malzemeler :
2 adet yufka
2 adet yumurta
kızartmak için ;
sıvı yağ
Yapılışı :
Yufka düz bir zemine serilir. 1 adet yumurta çukur bir kapta çırpılarak fırça yadımıyla yufkanın her tarafına sürülür. Yufka kenarından başlanarak 3 parmak genişliğinde katlanır. Oluşan rulodan 4 parmak boyunda parçalar kesilir. Diğer yufka da bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Günahkar Pide (Karışık Pide)
"Günahkar Pide" yi sofra dergisinin eski bir sayısında görmüştüm. Tarifini not almadığım için aklımda kalan malzemelerle, bildiğim pide tarifini birleştirdim, sonuç mükemmel oldu. Pidenin ismi bana ilginç geldi, niye bu ismi aldığını bilmiyorum. Malzemelerinin bol kalorili olmasından kaynaklanıyor, olabilir.
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
1 çay bardağı süt
4 su bardağı un
dilimlenmiş pastırma
rendelenmiş kaşar peyniri
pide sayısı kadar yumurta
Üzerine;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı :
Yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz 1 çay bardağı ılık su alınır. 15 dk. mayalandırılır. Üzerine azar azar süt ve un eklenir. Arasıra un ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılıp, bir bez örtülür ve 35-40 dk. dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her bir parça unlanmış zeminde tekrar yoğrulur. Bezeler yuvarlak şekilde açılır, kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutulur. Fırından alınıp içlerine pastırma, sucuk, kavurma ve kaşar peyniri paylaştırılır. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırılır. Tekrar fırına verilerek pidelerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerlerine tereyağı sürülüp sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.