Disable Copy And Past

10 Mayıs 2016 Salı

Kek Kalıbında Börek


Malzemeler :
5 adet böreklik yufka
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Peynir
Maydanoz

Yapılışı :
Bir kapta maden suyu, yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına  1. yufka dışa taşacak şekilde yerleştirilir. 2. yufka 4'e bölünüp sosla ıslatarak kalıba yerleştirin. Peynirli maydanozlu iç harçtan serpilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde aralara iç harcından serpilerek kalıba yerleştirilir. 1. Yufkanın dışarı taşan kısımları kalıbın üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca bir tepsiye ters çevrilip 10-15 dakika daha pişirin.
 
Afiyet olsun.

1 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

İlginç bir tarif. görüntü muhteşemmm..