Disable Copy And Past

19 Mayıs 2016 Perşembe

Sirkeli Terbiyeli Tavuk






Malzemeler :
3 yemek kaşığı sirke
1 kg. tavuk göğsü
3 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :
Parmak şeklinde doğranmış tavuk etleri bir kaba alınır. Üzerine sirke, soya sosu, nişasta ve baharatlar eklenip karıştırılır, bir gece buzdolabında bekletilir. Sıvı yağ ve tereyağı geniş bir tavaya alınıp ısıtılır.  Buzdolabında bekleyen tavuklar eklenip tavuğun rengi dönene kadar pişirilir, tuzu kontrol edilip (soya sosu tuzlu olduğu için) gerekirse tuz eklenir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: